ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJI PRIORITET: NKT povodom zahteva ugostitelja sa Severa

M. D.

23. 07. 2020. u 15:25

INFICIRANI i oboleli građani ne mogu doprineti ni ekonomiji niti mogu biti potrošači i gosti, saopštili su iz Nacionalnog kordinacionog tela a povodom sugestija i javnih istupa pojedinih ugostitelja iz opština Severnog regiona o potrebi ublažavanja epidemioloških mera.

ЗДРАВЉЕ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ПРИОРИТЕТ: НКТ поводом захтева угоститеља са Севера

M. Drobnjak

Iz NKT-a su podsetili da je zdravlje građana prvi i najvažniji prioritet.

-Nacionalno koordinaciono telo razumije vlasnike objekata u zatvorenim delatnostima. I do sada smo mere donosili sa visokim senzitivitetom prema potrebama crnogorske privrede i preduzetnika. Tako će biti i ubuduće-saopštili su iz NKT-a napominjući da će u nedelju održati sednicu na kojoj će razmotriti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim zahteve ugostitelja iz opština Severnog regiona.

Podsetili su da će svi zaposleni u ovim objektima dobiti puni iznos minimalne zarade i uplaćene sve poreze i doprinose.

Nadležne inspekcije zadužene su da odlučno obezbede poštovanje uslova pod kojima se može obavljati delatnost. Kontrola će biti usmerena na pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu. Kazne za nepoštovanje mera će biti visoke.

Podsećanjalj radi pljevaljski ugostitelji, u sredu su, zatražili da im se pod hitno dozvoli rad a zatražili su pomoć od države i opštine.

- Zaprepašćeni smo i ogorčeni zbog najnovije odluke NKT-a da u Pljevljima i dalje održava meru zabrane rada ugostiteljskih objekata, dok u mnogim drugim opštinama, sa težom epidemiološkom situacijom, omogućava njihov rad-kazali su ugostitelji koji su se u sredu na kratko okupili ispred Opštine Pljevlja kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili