PLJEVLJASKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA: Progon zdravstvenih radnika zbog podrške crkvi

Miroslav Drobnjak

21. 07. 2020. u 15:25

NERVOZA crnogorske vlasti izazvana javnom podrškom Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori kulminirala je brojnim javnim i tajnim pritiscima na pripadnike raznih profesija, koji su svoju slobodu i čast branili javnim iznošenjem svojih stavova, kažu iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

ПЉЕВЉАСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА: Прогон здравствених радника због подршке цркви

Foto: M. Drobnjak

- U Pljevljima ti pritisci i maltretiranja prerasli su u pravu hajku, posebno kada je reč o zdravstvenim radnicima – lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima. 

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ekspresno je stigao u Pljevlja, da sa aktivom DPS-a u pljevaljskim zdravstvenim ustanovama pokuša ugasiti požar koji se nezaustavljivo širi, ali je jedini rezultat njegove „vizite“ bilo plansko proganjanje svih onih koji su iskočili iz DPS šina, odnosno sistematsko šikaniranje, maltretiranje i progon.

Pod posebnim tretmanom našli su oni koji su prepoznati kao nacionalni Srbi i politički protivnici režima, za koje je osmišljen čitav niz aktivnosti koje njihov profesionalni rad treba da otežaju u najvećoj mogućoj meri, njihov život učine nepodnošljivim, uruše njihov ljudski i profesionalni integritet i čast-kažu iz Odbora.

Oni tvrde da se  lekarima nameštaju incidenti u kojima „slučajno“ učestvuju bojovnici DPS-a, a da njihovi nadređeni ali i nadležni državni organi – Policija i Tužilaštvo, mimo „prijema k znanju“, ne preduzimaju ništa. 

- Čeka se situacije u kojoj će napadnuti lekari i sestre morati  preduzeti mere na zaštiti svog fizičkog integriteta da bi se pokazao njihov navodni „nezgodan“ karakter i relativizovala krivica instruisanih nasilnika-kažu iz Odbora.

Foto: M. Drobnjak

Kao drastičan primere navode slučajeve napada na lekare Dr Sašu Grbovića i Dr Daria Vraneša.

- Časni pripadnici zdravstvenih profesija pokušavaju se oblatiti preko društvenih mreža, širenjem intriga i opanjkavanjem među kolegama i sugrađanima, a u posebnu tešku situaciju dovode se pojedine medicinske sestre i tehničari, time što se tretiraju kao građani ali i zaposleni drugog reda, kojima se direktno i indirektno stalno spočitava krivica za „izdaju države“. Pokušavaju se među njima pronaći pokajnici, tako što se na ljude vrši neljudski pritisak po sistemu toplo-hladno-tvrde iz Odbora. 

Foto: M. Drobnjak


Time su funkcioneri i aktivisti vlasti u zdravstvenom sistemu, posebno u Pljevljima, pokazali koliko potcenjuju svoje kolege, tretirajući ih kao dio glasačke mašine, koji DPS-u i satelitima treba da bude doživotno zahvalan za činjenicu da uopšte ima priliku da radi. 


- Ne sumnjamo da zdravstveni radnici neće izdržati, ali ono što želimo da poručimo rukovodiocima i direktorima poput Ilhana Tursumovića, Erduana Lalovića kao i njihovim izmećarima, jeste da je naša misija da zapamtimo i sjutra podsetimo narod i državne organe  da je reč o krivičnim delima za koja se odgovara pred Zakonom. 

- Neka se niko ne zavarava da smo zaboravili slučaj prebijanja Božidara Čabarkape i neprofesionalni postupanje dr Ernesa Gadža. Neka niko ne misli da smo zaboravili prebijanje od strane policije Ognjena Mijatovića i, umesto izveštaja o povredama, konstatatciju dr Sabrine Hadžiosmanović da je „napao policiju“. Pošto nema reakcije Policije a ni Tužilaštva ni u jednom ni u drugom slučaju, uskoro ćemo proveriti šta o svemu misli Lekarska komora Crne Gore. 


A ako se nasrtaji na poštene ljude nastave nesmanjenom žestinom i bude neophodna zaštita golog života, mi kao Pljevaljski odbor za zaštitu svetinja poručujemo da nećemo ostaviti na cedilu ni jednog čoveka i da ćemo litije, u kojima učestvuju desetine hiljada časnih ljudi, svratiti i ispred kuća pljevaljskih DPS dahija, ne da bi se prebrojavali, onako kako je to zagovarao njihov šef i ideolog, još manje da bi bilo kome pretili, nego kako bi ih podsetili da postojimo, i da „zemaljsko je za malena carstvo...“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024