DEMOKRATE IZ PLJEVALJA PORUČUJU: DPS se politički obračunava sa ugostiteljima

M. D.

22. 07. 2020. u 14:18

NOVA odluka DPS-NKT koalicije o produženju mere zatvaranje ugostiteljskih objekata u Pljevljima, još je jedan u nizu dokaza o selektivnom odlučivanju, dvostrukim aršinima i klasičnoj politizaciji-kaže Vesna Lončar, odbornica Demokrata u SO Pljevlja.

ДЕМОКРАТЕ ИЗ ПЉЕВАЉА ПОРУЧУЈУ: ДПС се политички обрачунава са угоститељима

Foto: Demokratska CG

Ona tvrdi da se iza ove opdluke NKT-a krije direktni politički obračun DPS-a sa pljevaljskim ugostiteljima.

- Dakle, DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima, ali i brojne privrednike i preduzetnike - kaže Lončar.

Ona pita kako ovakve mere pravdati strukom, ako u mnogim gradovima gdje je izuzetno lošija epidemiološka situacija izražena sa konkretnim ciframa, nema zabrana.

- Ali dvostruki aršini su i do sada viđen rukopis DPS partijskog tela koje se u javnosti predstavlja kao NKT.  Dok donator DPS-a u Nikšiću u svom lokalu organizuje proslave i rođendanske žurke ne poštujući zdravstve mere, za šta smo juče prezentovali dokaze, u Pljevljima se ne može popiti ni kafa - kaže Lončar.

Ona pita da li se DPS vlast zapitala kako će na desetine ugostitelja platiti dažbine, zakupnine i rate za kredite? Kako će stotine zaposlenih u ugostiteljstvu prehraniti svoje porodice ovaj mesec? Da li će uspeti da se održe, da opstanu i nastave sa radom posle svega?

- Ako predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović nije imao uticaja da nadležni iznađu kompromisno rešenje, a ono postoji, kojim bi bili zadovoljni ugostitelji, a ujedno obezbeđana zdravstvena zaštita, onda mora snositi odgovornost, ali i teret-poručuje Lončar. 

Foto: M. Drobnjak


Ona predlaže da se po hitnom postupku zakaže vanredna sednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u Pljevljima, problemi privrede i biti usvojene nove mere pomoći.

Demokratska Crna Gora predlaže da se iz budžeta Opštine Pljevlja obezbedi sledeće:jedna prosečna zarada u Crnoj Gori za svakog radika u pljevaljskom ugostiteljstvu za mesec jul 2020. godine; oslobađanje svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Pljevlja svih dažbina prema Opštini Pljevlja; plaćanje zakupnine za mesec jul 2020. godine za one ugostiteljske objekte koji obavljaju djelatnost pod zakupom prostora; preuzimanje mesečne rate kredita za jul 2020. godine za one ugostitelje koji imaju kreditna zaduženja po osnovu investicionog ulaganja ili obavljanja delatnosti;

- oslobađanje svih ugostiteljskih objekata računa za čistarinu i usluge snabdevanja vodom za 2020. godinu, imajući u vidu da su javna preduzeća već dobila sredstva kojima mogu da pokriju navedene troškove;

- Za nevedeni paket pomoći novca ima i više nego dovoljno, ali je važno da DPS recimo, odmah odustane od finansiranja preko 150 ugovora o privremenim i povremenim poslovima kojim se nezakonito i klasičnom zloupotrebom resursa vrši partijsko zapošljavanje - zaključuje Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024