NEMAC PROTERAN IZ CRNE GORE: Dao je 50 evra na granici da uđe u zemlju, a sada je za to morao da plati kaznu

B.Dabić

19. 07. 2020. u 14:18

NEMAČKI državljanin Danijel Rajhart (31) osuđen je na jedinstvenu novčanu kaznu od 5.000 evra, koju je uplatio u korist budžeta Crne Gore.

НЕМАЦ ПРОТЕРАН ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Дао је 50 евра на граници да уђе у земљу, а сада је за то морао да плати казну

Foto: JutjubPrintskrin/Teuta

On je u Osnovnom sudu u Ulcinju zaključio sporazum o priznanju krivice sa državnim tužiocem Farukom Resulbegovićem. Sporazum o priznanju krivice prihvatio je sudija Osnovnog suda Gazmend Kalabrezi.

Danijel Rajhart je proteran preko graničnog prelaza Božaj, preko kojeg je sa tri prijatelja i ušao u Crnu Goru. Zabranjen mu ju ulazak u Crnu Goru u narednih  pet godina.

Podsetimo, Rajhart Uhapšen je uhapšen  u Ulcinju 11. jula, samo nekoliko sati nakon što je javno, u kameru lokalne TV Teuta, kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 evra.

Tužilaštvo ga je teretilo da je izvršio dva krivična dela - povreda ugleda Crne Gore i nepoštovanje mera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

Za ta dva krivična dela predviđena je novčana, ili kazna zatvora do godinu.

Nemac je ranije na saslušanju kod tužioca priznao dela koja mu se stavljaju na teret, izrazio kajanje i ponovio da se šalio kada je novinaru kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je podmitio graničnog policajca.

Nakon što je emitovan prilog I pojavio se na društvenim mežama, Uprava policije  je demantovala navode Nemca da je, prilikom kontrole na granici, stavio 50 evra u pasoš i tako uspio ući u Crnu Goru. Policija je istog dana, nakon što Nemca i njegove prijatelje A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Republici Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Republike Nemačke, lišila slobode i protiv njih podnela krivičnu prijavu zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Nemačkoj. Oni nisu policiji na graničnom prelazu  kazali da ostaju  u Ulcinju gde su ranije  rezervisali smeštaj.

Na ovaj način... su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično delo Nakon saslušanja, prijatelji Rajharta kažnjeni su sa po 500 evra zbog nepoštovanja mera NKT-a i proterani iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati