PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Duško Marković u autorskom tekstu u podgoričkoj „Pobjedi“ poistovetio je svetosavlje sa fašizmom!

Komentari (26)

Dusan Radosavljević

17.07.2020. 21:59

@R Markovic - Sve ovakve izjave i slična komuno-bulażnjenja samo govore koliko smo Mi Srbi pali na najniże grane, bez dostojansva, nacionalne svesti i ponosa....da sve to imamo ne bi palo na pamet tim karikaturama i moralnim pigmejima usta da otvore....ali takav stav smo morali davno zauzeti...!

Veberica

17.07.2020. 22:15

Sve je to normalno dok Srbija ćuti i ne reaguje na provokacije biće ih sve više i ne samo od montenegrina nego i drugih "prijatelja" iz okruženja kako to vole da kažu da se ne zameri neokom

Sima

17.07.2020. 22:47

Ovaj čovek je teško oboleo mržnjom nad svačim. On mrzi i svoj rod i koren. To je propala komunjara Titova,a isto to i njegov Milo. To su nenasitne stoke koje bih hteli da ostanu stalno poed valova. Ove ljude treba izolirati od civilizacije jer su trulež i šljam. Celoj vladi ovih ludaka zabraniti ulazu Srbiju ili pustiti ih pa uhapsiti. Ovo su diktatori samo Srbskoj manjini?a ovima drugim se uvlače u dupe! Al ti drugi će im doći grave.

Zoran

18.07.2020. 00:16

Da da Markovicu kako da ne..Vi koji zloupotrebljavate vlast u Crnoj Gori,vi ce te obespravljivati Crkvu ,mesati se u crkveni poredak,oduzimati imovinu..a Crkva i verujuci narod to treba da gledaju bez pogovora i bez reci,po tebi verovatno trebali bi da aplaudiraju...Nije tebe Tramp bez razloga poslao u cosak..

inda

18.07.2020. 01:44

Ovaj je, verovatno ponesen osecajem velicine i vaznosti, onomad zaboravio da nije napravljen od stakla pa ga je Tramp, covek sa nepogresivim osecajem za marginalce, pomerio sa mesta koje mu ne pripada da mu ne bi kvario vidik. Taj isti Dusko sada uspostavlja neka nova pravila i postulate pa kaze da Crkva ne sme da učestvuje u donošenju državnih zakona i da se uopste ne meša u izborne procese, nego da prosto i jednostavno poštuje i prihvata pravila države, ne dovodeći ih u pitanje, dakle da aminuje. Sledeci put kada i ako odluci da autorskim tekstom rasteruje maglu podno Lovcena, verovatno ce u gore navedenom citatu rec „Crkva“ pozeleti da zameni sa „Opozicija“.

momcilo

18.07.2020. 09:55

То је новинарски злонамеран закључак. Марковић , као и већина данашњих политичара мисли да за Светосавље у постхришћанској неолибералном европи нема места. Онима којима је долар бог, Св. Сава је исувише неозбиљан, док је за верне Св. Сава пут у живот.

Maroje

18.07.2020. 09:57

Svetosavska Srpska Pravoslavna crkva je imala 2 antifasisticka pokreta deo partizana , casniji deo ,npr Pop Zecevic i mnogi izbegli fasistickoj kami i drugi Jugoslovenska Vojska u Otadzbini, ,koji su ostali verni Kralju i zakletvi Jugoslavije. SPC je nesumnjiva zrtva nacista i fasista i njihovih prijatelja ,stedimlije, vecine hrvata ,vecine muslimana , siptara itd. Ova izjava je primer Gebelsovsko-vatikanske propagande!

Budimo ljudi

18.07.2020. 10:21

Svaku ovde kritiku podrzavam. Ali, upotrebivsi svetosavlje rekao je takodje I pravu Istinu. Srbi grade Crnu Goru, dakle ne SAMO neki tamo Crnogorci za koje je antifasizam pocetak istorije, vec koreni Crne Gore leze u Svetosavlje, dakle Srbima. Koji to jos narod na svetu zivi Svetosavlje? Ovim je jasno pokazao svu bedu I nistavnost, jad i besmisao samog sebe, DPSa, svih onih koji se kunu u tzv Crnogorstvo sa jedne strane a odricu se sopstvenih dedova. Mozda treba da ovo iskoristimo da zaista sagledamo sebe. Jer smo se mi odrekli nasih korena zbog komunizma i ziveli u antifasistickoj Srbiji a ne Svetosavskoj. Zato konacno da se vratimo Svetosavlju I sebi, a njima damo malo vremena da I oni shvate.

Branka met

18.07.2020. 12:38

Ovaj tekst nema veze sa Brozom i sa komunistima. U pitanju je prodana duša koja će za koji cent da proda i najrođenije. Mene interesuje koji stranac će ga prvi potapšati po ramenu. Ja naslućujem, ali uskoro će se pokazati.

Mišo

02.09.2020. 15:48

Svetosavlje je deo nacionalnog identiteta Srba, usmereno je ka duhovnom i kulturnom razvoju Srba sa Božijom iSTINOM PRAVDOM I LJUBAVLJU u kojoj nema prema nikome nikakve mržnje. Ovde nije problem u Svetoslavlju i Srbima nego u Brozovom boljševizmu koji je uništavo sve što je srpsko u vreme Broza i Đilasa I Jova Kapičića, znači mržnja je posejana od jezuitsko katoličkog produkta boljševizma koji se prvo primio u Rusiji pa je onda nametnut po ostalim zemljama pravoslavlja, kako pogubno na verskoj duhovnoj osnovi tako i na nacionalnoj.