POISTOVETIO SVETOSAVLJE SA FAŠIZMOM! Skandalozan autorski tekst crnogorskog premijera Duška Markovića „Pobjedi“

Veliša KADIĆ

17. 07. 2020. u 20:51 >> 21:01

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Duško Marković u autorskom tekstu u podgoričkoj „Pobjedi“ poistovetio je svetosavlje sa fašizmom!

ПОИСТОВЕТИО СВЕТОСАВЉЕ СА ФАШИЗМОМ! Скандалозан ауторски текст црногорског премијера Душка Марковића „Побједи“

Foto: Tanjug

Taj skandalozni tekst nije naišao na osudu nikog iz vladajuće većine.

-Kada se Srpska pravoslavna crkva odrekne takvih i sličnih ambicija, kada u praksi sprovede ono što su još pre deset godina javno zastupali njeni istaknuti predstavnici „da Crkva ne učestvuje u donošenju državnih zakona, ne meša se u izborne procese, nego prosto i jednostavno poštuje i prihvata pravila države, ne dovodeći ih u pitanje“

– Crna Gora će daleko lakše uspostaviti toliko neophodan konsenzus o prioritetima ovog društva. Nije dakle do nas. Do Crkve je. Ne radi se naravno o tome da u Crnoj Gori danas bilo ko ugrožava pravoslavce, niti ispovedanje pravoslavne vere u bilo kom pravoslavnom hramu, niti pravni položaj bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako.„“, napisao je Marković.

Foto: Vlada Crne Gore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (26)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki