"NE BRINITE, OVO JE SIGURNA ZEMLJA" Isplivala šokantna prepiska Lazovića sa Belivukom i Miljkovićem - U CG se osećali "kao kod kuće"

Novosti onlajn

16. 04. 2024. u 08:15

NAKON što je pomogao da legalno uđu u Crnu Goru, bivši agent Petar Lazović družio se i kovao kriminalne planove sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, a onda ih i ispratio porukama zahvalnosti uz obećanje da su u Crnoj Gori bezbedni.

НЕ БРИНИТЕ, ОВО ЈЕ СИГУРНА ЗЕМЉА Испливала шокантна преписка Лазовића са Беливуком и Миљковићем - У ЦГ се осећали као код куће

Foto: Printscreen/Pink/Corfupress

- Bezbedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbedna zemlja, hvala što ste putovali SBPOK-om (Sektor za borbu protiv organizova nog kriminala) - šalje Lazović putem Skaja 22. januara 2021. godine, nešto posle šest sati ujutru, prenose podgoričke "Vijesti".

To čini kako bi kolegama iz kavačkog klana u cik zore telefonski raportirao o hapšenju škaljaraca koji su planirali da na tivatskom aerodromu likvidiraju plaćenike Radoja Zvicera iz Beograda. 

Belivuk i Miljković bili su na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, a onda je sa njihovih imena skinuta zabrana. Zbog toga su, između ostalog, prekjuče lišeni slobode nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije i otac Petra Lazovića Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Lazovića terete da je formirao kriminalnu organizaciju i da je vrbovao Katnića, koji je potom radio po njegovim instrukcijama, Katnić je potom, tvrde iz SDT-a, davao naloge ranije uhapšenom tužiocu Saši Čađenoviću kako da postupa u određenim predmetima.

Kako prenosi podgorički list, stariji Lazović i Katnić krajem januara te godine saopštili su novinarima da su Belivuk i Miljković bili pod danonoćnim nadzorom službi, kao i da su i oni i njihovi domaćini odmah po dolasku u državu privedeni na informativni razgovor u Kotor. Dok su ti čelnici policije i tužilaštva uveravali građane da nemaju razloga za brigu, Petar Lazović i nekoliko njegovih kolega iz policije drugovali su sa vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije.

Iz komunikacije sa Skaj aplikacije može se videti da im je tada glavna meta bio vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić. Kavčani su u jednom momentu pokušavali da isprovociraju Vukotića da izađe iz kuće kako bi ga ubili. 

"Sve ovo radimo da Klempu (Vukotiću) kucamo na kapiju. Kunem ti se u oba Z da sam mu namirisao dve sudbine - jedna tvorza, druga zbogom Bosna", piše Lazović u grupi sa Beograđanima, Zvicerom i Milovićem.

Zoran Lazović, međutim, 28. januara 2021. godine tvrdi da će osujetiti svaku njihovu eventualnu kriminalnu aktivnost.

"Ako nisu neprijatelj Crne Gore, nema potrebe da mi od bilo koga strahujemo kada dođu... Biće pod prismotrom pripadnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih, u svakom pokušaju, u delu da krenu u neku kriminalnu aktivnost, osujetiti", rekao je stariji Lazović pred novinarima.

On upozorava predstavnike sedme sile da "ne prave hajduke od kriminalaca", već da više prostora posvete kulturi, naučnicima, sportistima.

Nekoliko dana pre toga njegov sin Petar - tada neformalni vođa Tima za posebnu operativnu podršku, i policajci Ljubo Milović i Nebojša Bugarin, zagrljeni sede na Grahovu sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom i njegovim beogradskim plaćenicima i to druženje zabeležili su na fotografiji koju dele na Skaj grupi sa ostalim pripadnicima klana.

S.Đokić

"Mičite se, da ne istrči"

Prema dopisivanju sa kriptovane telefonske aplikacije, kavčani tada pokušavaju i da isprovociraju Vukotića da izađe iz kuđe kako bi ga ubili. Odbegli policajac Ljubo Milović 21. januara 2021. godine, sakriven iza nika "Zli poručnik", pita: "Svirali ste malo Vukotiću", nakon čega mu Miljković, koji se krio iza nadimka "Kratos nju" odgovara da se nada da ih je čuo.

"Mičite se, da ne istrči", piše im mladi Lazović, koji je na nekada zaštićenoj aplikaciji koristio nadimak "Junior".

Nakon što Miliković konstatuje da bi bilo dobro da "potera sreća" da škaljarac istrči, dobija odgovor od Lazovića: "Istrčaće, osećaj mene ne vara. Treba napraviti plan glistu da oderemo. Njega bih, što bi rekao Komita (Zvicer), pekao bih ga. On sve regrutuje. I ove. Sad sve to on gura"

 U prepisku se tada uključuje Belivuk, koji je tada koristio privremeni Skaj nalog, a na njemu i nadimak "Soprano privremeni". Beograđanin poručuje Lazoviću da su svi legli jer moraju rano na avion, a policajac ga obaveštava da on mora da čeka "ovo dole", akciju policije koja pokuša da uhapsi škaljarce spremne da likvidiraju dvojicu Beograđana. Belivuk mu tada nudi da i on čeka sa njim, a Miljković dodaje: "Kako bi ih tukli, majku im škaljarsku..."

"Hahaha sutra će Junior bubrege da im ispomera", piše on, a Lazović mu odgovara da nema koga jer su "svi saradnici". Te noći razmenjuju još nekoliko poruka, a potom ih narednog jutra Lazović budi zorom porukom: "Jutro, pohapšeni su, braćo". "Drugi pucač je Jovanović Mile, onaj iz NK što sam ga odrao prošle ned. Bezbedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbedna zemlja, hvala što ste putovali SBPOK-om (Sektor za borbu protiv organizova nog kriminala)", probudio je Beograđane porukom mladi Lazović.

Katnić štrajkuje glađu

Bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću noćas je, posle ponoći, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), određeno zadržavanje do 72 sata.

Milivoje Katnić štrajkuje glađu i odbija da primi terapiju, nakon što mu je određeno zadržavanje od 72 sata.

Foto: Printskrin

Podsetimo, bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i Katnić uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?