TRI ZEMLJOTRESA ZA MANJE OD POLA SATA: Treslo se tlo u Crnoj Gori, prvi potres blizu granice sa RS

V.K.

02. 04. 2024. u 21:55

ZEMLjOTRES jačine od 4,3 stepena Rihterove skale registrovan je večeras u 21:07 sati u Crnoj Gori, objavio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju.

ТРИ ЗЕМЉОТРЕСА ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Тресло се тло у Црној Гори, први потрес близу границе са РС

Foto: Novosti

Zemljotres je bio četiri kilometra zapadno od Čarađa u Goliji nedaleko od granice sa Republikom Srpskom, a epicentar je lociran na dubini od 13 kilometara.

- Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području - navodi se u saopštenju.

Nakon toga su usledila još dva zemljotresa jačine 2,08 i 3,37 stepeni, u 21:13 i 21:23 sati, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Prošlog meseca registrovan je zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale a bio je takođe u golijskom selu Donje Čarađe, u opštini Nikšić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki