KO KOME PAKUJE AFERU: Međusobne optužbe ministra pravde i šefa SPO na saslušanju u vezi slučaja "Do Kvon"

V. KADIĆ

10. 02. 2024. u 15:40

JEDAN od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore", Milan Knežević poručio je sa sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu da se ne sme dozvoliti da uhapšeni takozvani kralj kriptovaluta, Do Kvon, napusti Crnu Goru dok se postupak protiv njega ne završi.

КО КОМЕ ПАКУЈЕ АФЕРУ: Међусобне оптужбе министра правде и шефа СПО на саслушању у вези случаја До Квон

V.K.

- On mora saopštiti ko je kreator čitave afere - kazao je Knežević. - Zbog Crne Gore, treba iskoristiti sav institucionalni uticaj da se ne izruči Do Kvon dok se postupak ne završi, jer i premijer može biti saučesnik u krivičnom delu.

Knežević je od ministra pravde Andreja Milovića tokom kontrolnog saslušanja (uz šefa SPO Predraga Šukovića i SDT Vladimira Novovića) zatražio da mu kaže kako su šef Specijalnog policijskog odeljenja Šuković i bivši premijer Dritan Abazović planirali hapšenje predsednika PES Milojka Spajića.

- Ako je ovo tačno što je rekao za Abazovića i Šukovića, onda Dritanu treba skinuti imunitet, a Šukovića uhapsiti - rekao je Knežević.

Da Milović preko napada na šef-a SPO Šukovića, ruši SDT Novovića, tvrdi lider GP URA Dritan Abazović.

"Plava sveska" - ništa spektakularno

NA temu "Plave sveske" Milan Knežević je kazao da tu nije video ništa spektakularno.

- Ta "Plava sveska" je trebalo da bude pokazatelj da Milo Božović (ZBCG) ne može da odgovara po optužnici po kojoj se piše da je njegov naum 2019. bio da preuzme Odbor za bezbednost i postane njegov član. Taj deo optužnice je neodrživ... mene plaši to što ste rekli da će se potvrditi optužnica na Višem sudu. Stvara se narativ koji je koristio bivši specijalni tužilac Milivoja Katnić - "prvo ću da te uhapsim, a onda ću da prikupljam dokaze protiv tebe" - rekao je Knežević.

- Nikada nikakvu vezu nisam imao sa slučajem "Do Kvon", niti bilo ko iz URA. Ima veze aktuelni premijer Spajić. Zašto ne prijavi vrednost svojih kriptovaluta - rekao je Abazović pokazujući uplatnicu od 400.000 evra, koju, kako je rekao, kao kauciju uplaćuje kancelarija Branka Anđelića i Darka Dragovića.

Šef SPO Predrag Šuković kazao je da ga ministar Milović mesecima neosnovano napada. Pročitao je dopis bosanske Agencije za istrage i zaštite, u kojem se navodi da je 15.6.2023. na području Sarajeva obavljen pretres vozila koje je vlasništvo Andreja Milovića, a koje je koristila osoba uhapšena zbog prevoza opojne droge. Navodi se da uhapšeni nije imao punomoćje za korišćenje vozila.

Reagujući na ove navode Milović je rekao da Šuković pokušava da mu montira aferu, a da je on to vozilo retko vozio.

- Nekada ga je koristio moj tast, tada sam i prelazio granicu sa njim i predao sam dokaze da više nemam veze veze sa tim vozilom. To je čak treći vlasnik od prodaje vozila, neko iz Nikšića, rekao je Milović, koji se potom dotakao slučaja uhapšenog turskog državljanina, kriminalca, Binali Čamgoza.

Milu pare na ruke

JOVAN Vučurović je pitao tužioca Novovića, da li je formiran predmet na osnovu informacije iz skaj-prepiski da se Milu Đukanoviću daju pare na ruke. Novović je rekao da je jedan pasus u optužnici protiv Veselina Veljovića posvećen tom delu i da je dat odgovor na to pitanje.

- Jedini čovek koji se sa njim sreo je Dritan Abazović. To je čovek koji se sa njima sreo i koji je sa njima u vezi. Evo je slika Dritana Abazovića sa njima, porodicom Binali - kazao je Milović zaključujući da Abazovića "vole ljudi koji traže ekstradicije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)