MUJOVIĆ ŠVAJCARCIMA TRAŽI ''PAPIRE'': Ministar energetike i rudarstva u ''klinču'' sa investitorima u rudniku Brskovo

M. SEKULOVIĆ

30. 01. 2024. u 12:58

MINISTAR energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore Saša Mujović, koji se nekoliko puta izjasnio protiv otvaranja rudnika olova i cinka "Brskovo" zbog stava stručne javnosti, građana Mojkovca i građanskih aktivista, ponovo je u klinču sa kompanijom Tara risorsis iz Švajcarske, koji se godinama priprema za ovaj posao.

МУЈОВИЋ ШВАЈЦАРЦИМА ТРАЖИ ПАПИРЕ: Министар енергетике и рударства у клинчу са инвеститорима у руднику Брсково

milutin sekulović

Mujović je nedavno otvoreno kazao da su "pojedine strane diplomate pokušale neprimereno da utiču na Vladu", oko donošenja odluke o otvaranju Brskova...

Nepostojeći datum

- MINISTAR potvrđuje ono što mi pričamo već devet meseci. Naime, nema studije izvodljivosti, osim one koja je zavedena nepostojećeg 31. novembra 2018. godine - odgovaraju iz Građanske inicijative Zdravi Mojkovac i ističu da nema ni Studije ekonomske opravdanosti, a sumnjaju i da još ponešto nedostaje u dokumentaciji.

- Ugovor Vlade Crne Gore prema kompaniji "Tara risorsis" će biti fer iako tvrdim da je ponašanje te kompanije nefer. Zaista veliki majstori prezentacije, saopštenja... Ne prihvatam prezentacije, pozive na sastanke gde će me oni u nešto uveriti ili razuveriti. Samo tražim da se dostavi dokumentacija koju zahteva zakonodavstvo ove zemlje - kazao je Mujović, naglašavajući da švajcarska kompanija mora da dostavi verifikovanu Studiju izvodljivosti i datum pod kojim je zavedena. - Elaborat o uticaju na životnu sredinu, koji su dostavili, ili nisu dostavili. Da li su dobili odgovor od Agencije za zaštitu životne sredine?! Ako jesu, kada su ga dobili? Konačno, da dostave tu famoznu Studiju ekonomske opravdanosti rudnika.

Vlada Crne Gore formirala Međuresornu komisiju koja će ispitati koncesioni ugovor o otvaranju rudnika Brskovo, u kojoj će biti i predstavnici te kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)