KOSKARSKI LOBI ŠTITI PROFIT: Kladioničari traže ocenu ustavnosti dela Zakona o igrama na sreću

I. D. S.

27. 01. 2024. u 09:41

ZBOG izmena Zakona o igrama na sreću i ukidanja mogućnosti uplate za klađenje na trafikama, priređivači igara na sreću Skupštini su predali peticiju sa skoro 25.000 potpisa, a Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti. Tvrde da sporni član ugrožava prava, slobode i donosi negativne posledice po državu. Ipak, u Demokratskoj Crnoj Gori, koja je i predložila izmene zakona, navode da kockarski lobi manipuliše građanima sa samo jednim ciljem - sticanje profita.

КОСКАРСКИ ЛОБИ ШТИТИ ПРОФИТ: Кладионичари траже оцену уставности дела Закона о играма на срећу

I.D.S.

Udruženje priređivača igara na sreću traži ukidanje spornog člana, a kao argumente navode da se njime dovodi u pitanje 1.000 radnih mesta, neravnopravnost na tržištu i ograničenje slobode izbora.

Ipak, poslanica Anđela Vojinović (Demokrate) tvrdi da kockarski lobi manipuliše javnošću.

U kasi 20 miliona više

INOVIRANjE Zakona, uz pretpostavku dosledne primene, može doprineti da se državni budžet napuni za oko 20 miliona evra. Takođe, inovirano zakonsko rešenje predloženo je i sa ciljem da spreči brojne zloupotrebe i mahinacije, ali i iskorišćavanje ranjivih kategorija stanovništva, poput dece, kazala je poslanica.

- Suština zakonskih rešenja je da se priređivanje igara na sreću obavlja u objektima koji su registrovani za tu delatnost i prolaze proceduru provere ispunjenosti prostorno-tehničkih uslova. Smatram da iza medijske akcije stoji želja za nekontrolisanim sticanjem profita. Govore da će se zabranom depozita na trafikama povećati upotreba gotovine u kladionicama, što uvećava rizik za pranje novca. Međutim, ne navode da su kladionice pod video-nadzorom povezane da Upravom za igre na sreću, dok kod trafika nema nikakvog nadzora - kazala je Vojinovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)