KO JE DRAGINJA VUKSANOVIĆ ZBOG KOJE EKSTREMISTI URLAJU NA ŠEŠELJA? Tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", a u crkvenim knjigama... (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2023. u 20:30

BIVŠA političarka iz Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, svojevremeno perjanica srbomržnje u Crnoj Gori, odjednom je ponovo tema posle knjige "Montenegrinska kur*eštija Draginja Vuksanović" koju je lider SRS Vojislav Šešelj odavno objavio.

КО ЈЕ ДРАГИЊА ВУКСАНОВИЋ ЗБОГ КОЈЕ ЕКСТРЕМИСТИ УРЛАЈУ НА ШЕШЕЉА? Тврди да је православна Црногорка, а у црквеним књигама... (ВИДЕО)

Foto: Instagram/radevladika.cg

Draginja, koja je ranije brutalno pretila srpskom pesniku, esejisti i romanopiscu Milutinu Mićoviću, uporno je govorila da će "vratiti oteto CPC, i da neće biti potpisivanja Temeljnog ugovora".

Ona je svojevremeno uhvaćena i u laži tvrdeći da joj u krštenom listu piše da je "pravoslavna Crnogorka".

Međutim, zanimljivo je šta piše u crkvenim knjigama o krštenju Draginje Vuksanović Stanković.

- Ja sam krštena u sred srpske pravoslavne crkve, u sred Užičke Požege, u rodnom mestu moje majke. I moj kršeni kum je bio pop Milenko, nažalost preminuo, koji je meni u krštenici napisao: "Draginja Vuksanović, od oca Vasilija, majke Milice, rođene Maksimović, pravoslavna Crnogorka" - rekla je Vuksanović-Stanković tokom gostovanja u emisiji "Slobodna zona" na TV Prva.

Ipak, činjenice govore drugačije, što se vidi na snimku odmah nakon njene izjave. U knjizi rođenih i krštenih pored osnovnih podataka jasno se vidi da u dokumentu, ispod imena njenih roditelja stoji zapisano - pravoslavni Srbi.

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave