TUŽILA GA PORODICA PREMINULOG PACIJENTA: U svojstvu osmunjičenog saslušan podgorički vaskularni hirurg

I. D. S.

11. 10. 2023. u 09:50

VASKULARNI hirurg Kliničkog centra Crne Gore, Nikola Fatić protiv kojeg je Više državno tužilaštvo formiralo predmet, saslušan je u svojstvu osumnjičenog.

ТУЖИЛА ГА ПОРОДИЦА ПРЕМИНУЛОГ ПАЦИЈЕНТА: У својству осмуњиченог саслушан подгорички васкуларни хирург

Foto: S. D./Privatna arhiva

- Predmet pokrenut protiv N.F. se nalazi u fazi izviđaja,  preduzimaju se neophodne mere i radnje. U svojstvu osumnjičenog saslušan je prijavljeni, dok će se u daljem toku postupka preduzeti i druge mere i radnje, kao i obaviti saslušanja i drugih lica za kojima se ukaže potreba - saopštila je  rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Naime, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici prethodno je pokrenulo istragu na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa, ili delova tela. Iz KCCG ranije je saopšteno da je završen nalaz patoanatomske obdukcije pacijenta kojeg je operisao Fatić, te da je konzilijum patologa ustanovio neposredni uzrok smrti pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije