JEDAN MANDAT I OBRAZ U planove mandatara ne uklapa se UCG, Danilović poručio da misli svojom glavom

V.K.

19. 09. 2023. u 07:00

PREDSEDNIŠTVO Demokratske Crne Gore jednoglasno je prihvatilo predlog lidera Alekse Bečića da se obavežu da neće ići u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi DPS i privezaka iz Socijaldemokrata. Na sastanku koji je održan tokom vikenda, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Bečić je navodno insistirao na tome da neće biti kandidat za šefa parlamenta ukoliko izbor bude zavisio od Mehmeta Zenke, lidera Demokratske unije Albanaca, stranke koja je na izborima 11. juna bila na listi Demokratske partije socijalista, što je zdušno prihvaćeno.

ЈЕДАН МАНДАТ И ОБРАЗ У планове мандатара не уклапа се УЦГ, Даниловић поручио да мисли својом главом

V.K.

Ovim činom Demokrata sve je dalja priča oko formiranja Spajićevog kabineta, koji će pomoć u krajnjoj nuždi zatražiti od satelita DPS. Prema našim saznanjima, za prvobitni koncept nove vlade (PES, Demokrate, SNP i manjine) mandataru fale glasovi sa sopstvene liste, četvoro iz Pokreta "Evropa sad", Ujedinjene Crne Gore, možda i Civisa.

Podgorica model vlasti

PREDSEDNICA Skupštine Podgorica Jelena Borovinić Bojović kazala je da formiranje vlade treba da bude u skladu sa izbornom voljom građana od 30. avgusta. I da model vlasti koji je trenutno u Podgorici treba preslikati na državni nivo.

Uprkos tome što je Milojko Spajić dobio mandat 10. avgusta da formira novu vladu, još se ne nazire dogovor političkih aktera ko će biti konstituent nove izvršne vlasti. U međuvremenu prvaci Pokreta "Evropa sad" Spajić i Jakov Milatović su se sastali dvaput i razgovarali o formiranju vlade i kapacitetima koje treba preduzeti.

U planove mandatara ne uklapa se Ujedinjena Crna Gora, sa liste PES.

- Sasvim je nejasno čiji su to mandati u ovom trenutku. Mi imamo samo jedan mandat, ali i samo jedan obraz i glavu kojom samostalno promišljam - kazao je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Pri sadašnjem stanju, deo nove vlade mogli bi biti "Evropa sad", Demokrate, stranke manjina, SNP, a možda i DUA, čiji je predsednik Mehmet Zenka bio učesnik poslednjeg sastanka sa Spajićem u Podgorici.

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su juče političke aktere, koji, kako su rekli, duže vreme bezuspešno pokušavaju da formiraju vladu, da svoje unutrašnje probleme ne rešvaju preko "njihovih leđa". Dok su njihovi saborci iz DPS poručili da bez uključivanja njihove partije u novu vlast neće biti stabilnosti u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)