SPORAZUM O SARADNJI: Herceg Novi i Privredna komora Srbije podrška ženskom preduzetništvu

V.V.

08. 08. 2023. u 11:36

Herceg Novi je prvi grad u Crnoj Gori sa kojim je Privredna komora Srbije potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, posebno akcentujući razvoj ženskog preduzetništva.

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Херцег Нови и Привредна комора Србије подршка женском предузетништву

Foto: V.V.

Sporazum su potpisali direktorica sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić i sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi Nenad Vitomirović. Naziv projekta je „Ona je vredna i bez nje ne vrijedi“. U okviru njega preduzetnice iz Herceg Novog i Srbije u budućnosti će razmenjivati iskustva i udruženim snagama autentične proizvode plasirati na treća tržišta. Projekat je na sastanku sa predsednikom hercegnovske opštine Stevanom Katićem, predstavila koordinatorka Ivana Božović. Projekat su podržali generalna konzulka Crne Gore u Sremskim Karlovcima Nevenka Ćirović i konzul Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović.

- Smatramo da će memorandum doprineti boljem umrežavanju naših preduzetnica, privrednom povezivanju i samim tim jačanju ekonomske saradnje i njihovom ekonomskom osnaživanju. Ovo je samo početak dugoročne saradnje koja je planirana za naredni period, a jedna od mogućnosti je otvaranje zajedničke prodavnice u kojoj bi bili predstavljeni autentični proizvodi preduzetnica iz Srbije i iz Crne Gore, koji bi kasnije kao jedinstven proizvod ili brend mogli da plasiraju na treća tržišta, kazala je Branislava Simanić.

Na ovaj vid saradnje sa Privrednom komorom Srbije odlučili smo se želeći da napravimo korak napred u pružanju podrške razvoju ženskog preduzetništva, kazao je Nenad Vitomirović.

- Na ovaj način suštinski otvaramo najveće tržište u regionu za naše preduzetnice. Cilj nam je da podstaknemo proizvodnju, da se na taj korak odluči što više preduzetnica, a drugi korak je plasman proizvoda. U zajedničkoj prodavnici biće prisutni proizvodi naših preduzetnica prvo u Novom Sadu, a potom nadamo se i u drugim gradovima Srbije. Želimo da pokažemo našim preduzetnicama da imaju mogućnost da plasiraju svoje proizvode van crnogorskog tržišta, da imaju način da pokrenu ili povećaju svoju proizvodnju, udruže se sa preduzetnicama Srbije i izađu same na treća tržišta, objasnio je Vitomirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024