PLOVIĆE TRAJEKTI BEZ PREKIDA: Dogovoreno da radnici dobiju ugovore za neodređeno radno vreme

V.V.

09. 07. 2023. u 14:22

POSTIGNUT je dogovor između menadžmenta preduzeća Morsko dobro i radnika angažovanih na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane.

ПЛОВИЋЕ ТРАЈЕКТИ БЕЗ ПРЕКИДА: Договорено да радници добију уговоре за неодређено радно време

fOTO: V.V.

Radnici će dobiti ugovore za rad na neodređeno vreme, umesto ponuđenih na dva meseca i prevoz će biti nastavljen. Predstavnik zaposlenih Aleksandar Crvenko kaže da će konačno biti ispoštovano sve što je prvobitno i dogovoreno.

- Sve što je bilo dogovoreno od starta biće ispoštovano, da radnici mogu da nastave da rade svoj posao i da se ne stvaraju neke špekulacije. Ja sam od starta rekao da smo mi van politike, u koju se ne mešemo, nego nas samo interesuju radna prava. Kao što smo rekli, neće biti zaustavljanja saobraćaja, biće ispoštovan dogovor koji je postignut sa njima, da ne bismo došli u onu situaciju o kojoj smo pričali da ljudima istekne ugovor, pa da ne mogu da nastave da rade. Toga neće biti,a prva grupa zaposlenih, njih tridesetak dobiće ugovor za stalno i onda ćemo ići dalje - kaže Crvenko.

Podsetimo,iz Morskog dobra ponuđeni su im ugovori do septembra, na šta oni nisu pristali, pa će sukcesivno svi  umesto dvomesečnih, uskoro dobiti ugovore o radu na neodređeno vreme.

Crvenko ističe da je tako bilo dogovoreno od starta. Razume da se od firme ne može očekivati da odmah i sve primi u stalni radni odnos, ali oni to nisu ni tražili.

- Jednostavno je traženo da se za stalno angažuju prvo ljudi koji su u poslu od prvog momenta, oni koji su ostavili stalni radni odnos u Pomorskom saobraćaju da bi prešli u ovu firmu, da rade, da pomognu…Te ljude je trebalo ispoštovati i to je obećano a nije bilo realizovano - poručio je Crvenko.

Prema njegovim rečima,ugovore za stalno prvo će dobiti prva grupa od tridesetak radnika koja je u Morsko dobro došla 17, 18. i 19. februara kada je i preuzeta trajektna linija od „Pomorskog saobraćaja“, a onda po isteku privremenih ugovora biće potpisani ugovori i sa ostalim zaposlenim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave