IZRUČENJE LOPOVA JOŠ ČEKA USLOVE: Crna Gora nije tražila od Republike Srpske isporučenje osumnjičenih za pljačku banke u Herceg Novom

V.K.

30. 06. 2023. u 11:15

CRNA Gora će još čekati da joj se izruče osumnjičeni za milionsku pljačku koja je pre dva meseca izvedena u filijali Lovćen banke u Herceg Novom.

ИЗРУЧЕЊЕ ЛОПОВА ЈОШ ЧЕКА УСЛОВЕ: Црна Гора није тражила од Републике Српске испоручење осумњичених за пљачку банке у Херцег Новом

Uprava policije

Jer Ministarstvo pravde Crne Gore nije tražilo izručenje osumnjičenih Ivane A., Saše K. i Marka D. iz Republike Srpske gde su uhapšeni. Za pokretanje zahteva za izručenje, kako tvrde u crnogorskom Ministarstvu pravde, u slučaju verovatno najveće pljačke banke u Crnoj Gori, još nisu ispunjeni uslovi.

Osumnjičeni za ovo krivično delo, naime, uhapšeni su nedavno u Republici Srpskoj. MUP Srpske je saopštio da su u akciji kodnog naziva "Lovćen" uhapšene tri osobe, zaplenjeni novac i droga. Osumnjičeni su nakon saslušanja organa RS pušteni da se brane sa slobode.

Kao direktni izvršilac prevare u Crnoj Gori označena je Ivana A., koja je 12. aprila ove godine u jutarnjim satima došla u filijalu Lovćen banke u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 evra i 1,2 miliona dolara (oko 1,36 miliona evra).

MUP Crne Gore je još 3. maja identifikovao Ivanu A. iz Trebinja, a tada je podneta i krivična prijava protiv nje i Marka D. I Ivana i Marko su državljani Bosne i Hercegovine, koje crnogorska policija sumnjiči za krivično delo prevare u saizvršilaštvu. Policija Crne Gore je tada zatražila i međunarodnu pomoć u potrazi za osumnjičenima i pronalaženju ostalih učesnika u pljački Lovćen banke u Herceg Novom. Rezultat je bilo njihovo hapšenje u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)