OGLASIO SE SPAJIĆ PRED SEDNICU VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: "Ima li veće frke od gubitka funkcije"

Tanjug

07. 06. 2023. u 09:17

PREDSEDNIK crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović zakazao je za danas sednicu Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati i o vezi uhapšenog južnokorejskog kralja kriptovaluta Hjeong Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića, koji tvrdi da je ova afera smišljena s ciljem da se u poslednjoj sedmici izborne kampanje oslabi rejting njegove stranke.

ОГЛАСИО СЕ СПАЈИЋ ПРЕД СЕДНИЦУ ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Има ли веће фрке од губитка функције

Foto: Profimedia/Jutjub/RTCG - Zvanični kanal

U finišu izborne kampanje uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji će biti održani u nedelju, 11. juna, juče je, naime, kao bomba odjeknula vest da je Do Kvon, koji je uhapšen u martu ove godine na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, navodno finansirao izborne kampanje PES-a na lokalnim izborima oktobra prošle godine, predsedničkih izbora iz aprila ove godine i parlamentarnih koji predstoje.

Do Kvon, koji je nedavno uz kauciju od 400.000 evra pušten da se brani sa slobode, poslao je pismo na nekoliko "važnih" adresa među kojima i Abazoviću u kojem se, kako su preneli podgorički mediji, Spajić pominje u negativnom kontekstu.

Abazović je potvrdio da je pismo s obzirom na, kako je kazao, njegovu sadržinu prosledio nadležnom tužilaštvu. Reakciju Specijalnog državnog tužilaštva zatražili su lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, koji je Spajića na konferenciji za novinare optužio da je deo organizovanog kriminala i da je "poslovao" sa Do Kvonom, kao i lideri izborne liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić.

Reagujući na zakazivanje vanredne sednice Veća za nacionalnu bezbednost, Spajić se oglasio na Tviteru:

- Ima li veće frke od gubitka funkcije za ljude koji nemaju alternativu od politike? Najbolje da se otkažu izbori dok se ne ispita korejski D.K. čuš mene Sinđa, a možda da se uključi i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - napisao je Spajić.

Član Predsedništva PES Andrej Milović je ranije izjavio da je "poznat naručilac afere o pismu južnokorejskog državljanina Do Kvona, a da su izvršioci advokat kotorskog klana i par političkih funkcionera iz Crne Gore".

BONUS VIDEO: "ZVEČAN JE VEČAN" - Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!