MILATOVIĆ DOBIO PISMO IZ AMERIKE: Čestitke i poziv u Vašington

V.K.

04. 06. 2023. u 10:50

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena da poseti Vašington, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

МИЛАТОВИЋ ДОБИО ПИСМО ИЗ АМЕРИКЕ: Честитке и позив у Вашингтон

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbednost i stabilnost.

- Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan- gde Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu deo Evrope koja je celovita, slobodna, prosperitetna i bezbedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko- crnogorsko partnerstvo, koje ima korene u našim zajedničkim vrednostima. Primite moje najlepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama. Radujem se da Vas ugostim u Vašingtonu, kada obaveze to dozvole, poručio je Blinken u čestitci.

Kako je saopšteno Milatović se zahvalio na pozivu državnog sekretara SAD-a i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna