LJUTI ZBOG SRPSKIH ZASTAVA: Traže smenu prvog čoveka Pljevalja

M. D.

03. 06. 2023. u 07:30

Predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš izazvao je revolt političkih protivnika zahtevom svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća, da na zgradama hitno istaknu trobojke. Dodatno ih je naljutio navodnom izjavom na zasedanju Skupštine opštine "da me niste napomenuli iskren da budem ne bih se ni setio da je Dan nezavisnosti 21. maja."

ЉУТИ ЗБОГ СРПСКИХ ЗАСТАВА:  Траже смену првог човека Пљеваља

Foto: M.Drobnjak

Zato je DPS najavio da će ta partija podneti hitnu inicijativu za smenu prvog čoveka Pljevalja. A, iz SDP su, istim povodom, najavili podnošenje krivične prijave protiv Vraneša.

- Zbog skandaloznog postupka predsednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji je javno saopštio da ne poštuje državu Crnu Goru i naše državne praznike, poručujući, zapravo, da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori, pokrenućemo hitnu inicijativu za njegovu smenu - napisao je na "Tviteru" potpredsednik DPS Jevto Eraković.

Čelnik Pljevalja uzvraća optužbama na račun bivše vlasti na čelu sa DPS

Socijaldemokratska partija je otišla korak dalje, pa su najavili da će podneti krivičnu prijavu protiv Vraneša, kako kažu, za nepoštovanje države.

- Pored krivične odgovornosti, Vraneš treba da snosi i političku, ukoliko ima išta građansko, evropsko i crnogorsko u partijama koje su ga izabrale za predsednika, a to su Demokrate, PES, URA i PzP, tako da očekujemo da se pokrene proces njegove smene - kazao je Nikola Đurašković.

Na zasedanju lokalne skupštine predsednik Vraneš je optužio bivšu vlast na čelu sa DPS-om da je Opštinu Pljevlja ostavila u katastrofalnom stanju jer nije usvojila budžet zbog čega kasni realizacija brojnih projekata.

Obeležje srpskog naroda

Vraneš je izdao nalog da se trobojke istaknu na svim javnim ustanovama u opštini Pljevlja.

- Prema članu 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, nalažem vam da po najhitnijem postupku istaknete zastavu srpskog naroda - trobojku na zgradama uprava vaših ustanova i preduzeća, navodi se u zahtevu predsednika Opštine koji je dostavljen "Vodovodu", "Komunalnim uslugama", "Lokalnim putevima", "Grejanju", "Čistoći", JU Umetnička galerija "Vitomir Srbljanović", JU Zavičajni muzej, JU Narodna biblioteka "Stevan Samardžić", JU Centar za sport i rekreaciju i JU Dnevni centar.

On je najavio da će osnovati komisiju koja će preispitati kako su lokalna preduzeća, za vreme vladavine DPS-a zapala u ogromne dugove.

- Imamo preduzeće "Komunalne usluge" koje je dužno 1,6 miliona evra, "Vodovod" preko tri miliona. Formirao sam tim stručnih ljudi koji će da uđu u ta preduzeća i da izvrše reviziju poslovanja. Mi mislimo da ti dugovi nisu mogli nastati legalno već da je bilo i nekih drugih radnji koje su sa druge strane zakona - rekao je Vraneš.

On je optužio bivšu lokalnu vlast da je u preduzeću "Čistoća" od 23. oktobra prošle godine do 26. aprila ove primila samo u lokalno preduzeće "Čistoća" na neodređeno vreme više od 70 novih radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024