U HERCEG NOVOM POMEN STRADALIMA U BEOGRADU I MLADENOVCU: Da se nikad ne ponovi!

V.V.

07. 05. 2023. u 15:20

SVE se promenilo, ništa nije isto i svaki dan je sve gore, komentariše mlada Novljanka koja je došla da sa brojnim Novljanima ispred Generalnog konzulata Srbije u hercegnovskom Starom gradu prisustvuje pomenu i oda poštu žrtvama stradalim u Beogradu i u Mladenovcu.

У ХЕРЦЕГ НОВОМ ПОМЕН СТРАДАЛИМА У БЕОГРАДУ И МЛАДЕНОВЦУ: Да се никад не понови!

Foto: V.V.

Pomenu je prisustvovao veliki broj Novljana, među njima najviše mladih, koji su se upisali u Knjigu žalosti.

Svi su palili sveće, ostavljali cveće i plišane igračke, izražavajući tako duboko saosećanje sa porodicama žrtava učenika stradalih u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kao i porodicama poginulih u napadu u  Mladenovcu.

Mnogi sa suzama u očima, u tišini, nemi bez snage da bilo šta kažu o ovim tragičnim događajima, osim želje da se ovakve tragedije nikada više i nigde ne ponove.

Pomen je služio arhijerejski namesnik hercegnovski Obren Jovanović, protojerej stavrofor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)