PROTEST ISPRED OSNOVNOG SUDA U PLJEVLJIMA: Sudije, tužioci i advokati traže bezbednije uslove za rad (FOTO)

M. DROBNjAK

06. 03. 2023. u 13:56

ZAPOSLENI u pljevaljskom sudu, tužilaštvu, advokati i veštaci okupili su se kratko danas isred zgrade Osnovnog suda u Pljevljima tražeći bezbednije uslove u zgradi Osnovnog suda u Pljevljima i kako bi iskazali podršku kolegama u svim sudovima u Crnoj Gori.

ПРОТЕСТ ИСПРЕД ОСНОВНОГ СУДА У ПЉЕВЉИМА:  Судије, тужиоци и адвокати траже безбедније услове за рад (ФОТО)

Foto:M.Drobnjak

Oni su ukazali na potrebu što hitnijeg i efikasnijeg rešavanja bezbednosne situacije u crnogorskim sudovima zahtevajući  od nadležnih u državi da obezbede uslove za bezbedan rad u zgradi Osnovnog suda u Pljevljima i svim sudovima u Crnoj Gori.

- Nemili događaj koji se desio u četvrtak u Osnovnom sudu u Podgorici je znak upozorenja da se to može desiti u svakom drugom gradu u našoj državi i da zbog toga nadležni organi treba da preduzmu određene mere, kako bi se unapredili bezbednosni uslovi za rad u crnogorskim sudovima - kazala je Marina Jelovac, predsednica Osnovnog suda u Pljevljima, dodajući da se nada da će to i građani da podrže.

Ona je napomenula da uslovi u zgradi suda u Pljevljima nisu adekvatni i da se ne može adaptirati bez velikih novčanih ulaganja da bi sistem bezbednosti bio dobar, ali da se "mora početi raditi na tom problemu".

- Ovde ljudi dolaze ne samo kao stranke u postupku i radi suđenja već da neke druge svoje probleme reše počev od raspravanja zaostavštie, porodičnih odnosa itd. Tako da svi koji se nađu u sudu mogu biti u problemu - kazala je Jelovac.

Prema njenim rečima dešavale su se  incidentne situacije i u pljevaljskom sudu ali da to nije bilo u toj meri  da su im bili  ugroženi životi i zdravlje.

- Bilo je neprijatnih situacija koje sudija sam mora da rešava kako zna i ume. Nađemo neki način da se to reši bez posledica ali nije to to. Posao sudije je pre svega da vodi postupak da se stara o toj procesnoj disciplini ali ne na način da stoji između stranaka i da sprečava neki eventualni sukob - zaključila je Jelovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)