KAVČANIN NA SLOBODI: Ukinut pritvor Vladimiru Božoviću

V.K.

01. 03. 2023. u 19:11

VLADIMIRU Božoviću, navodnom pripadniku "kavačkog klana," veće Višeg suda u Podgorici ukinulo je pritvor.

КАВЧАНИН НА СЛОБОДИ: Укинут притвор Владимиру Божовићу

Foto: Printskrin TV Vijesti Jutjub

Doneta je mera obaveznog javljanja policiju u Kotoru na svakih 15 dana, kao i zabranu napuštanja mesta.

Božović je uhapšen 13. aprila 2021. godine u Portugaliji , u gradu Redondo, zajedno sa ocem Igorom Božovićem, navodno jednim od vođa „kavačkog klana“. Oni su lišeni slobode na osnovu poternice NCB Interpol Podgorica.

- I.B. se sumnjiči da je od početka novembra 2011. godine na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu organizaciju sa S.K, koja je imala za cilj vršenje više krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža kazna, u kojoj je za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih dela u budućnosti, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije u pravcu izvršenja krivičnog dela, da obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i da sam vrši krivična dela. V.B. se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije prihvatio da primenjuje nasilje i zastrašuje druga lica kroz vršenje krivičnih dela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator - saopšteno je, između ostalog, 13. aprila iz Uprave policije Crne Gore.

Kako su tada dodali iz UP, Božovići su, prema operativnim podacima, visokorangirani članovi organizovane kriminalne grupe iz Kotora, a za njima su raspisane međunarodne poternice od 2017. godine.

- U gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedeljne akcije portugalske policije, locirana je kuća-vila u kojoj su boravila međunarodno tražena lica, nakon čega su oni i lišeni slobode. Prilikom pretresa lica i objekta, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima, a koja su koristila ova međunarodno tražena lica, kao i jedan pištolj - naveli su tada iz UP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024