TRAJEKTNI PREVOZ POD LUPOM: Iz „Pomorskog saobraćaja“ najavili privredni spor i krivične prijave

V.V.

20. 02. 2023. u 16:53

Iz „Pomorskog saobraćaja“ najavili privredni spor sa Morskim dobrom nakon što su iz ovog preduzeća preuzeli organizaciju trajektnog prevoza između Kamenara i Lepetana, jednim trajektom, i pozvali zaposlene u „Pomorskom saobraćaju“ koji su obavljali delatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, da se prijave za radno angažovanje.

ТРАЈЕКТНИ ПРЕВОЗ ПОД ЛУПОМ: Из „Поморског саобраћаја“ најавили привредни спор и кривичне пријаве

fOTO: V.V.

U saopštenju "Pomorskog saobraćaja" osim najave privrednog spora sa Morskim dobrom, navedeno je da će se baviti i krivičnopravnom odgovornošću „donosioca nasilničkih odluka  i neće zaboraviti ni evidentne  probleme sigurnosti plovidbe na moru“.

-Tužne slike kojima smo svedočili proteklih par dana na trajektnom prelazu u Bokokotorskom zalivu  svedoče o neozbiljnom i neplanskom delovanju   Vlade u tehničkom mandatu. Te iste slike razgolićuju  motiv munjevite “akcije” Vlade i JPMD, koji svakako nije kvalitetan i siguran  servis  građana, saopštili su iz „Pomorskog saobraćaja“ .

Navode takođe da je „trajekt,  koji je Morsko dobro angažovalo u cilju progona  dosadašnjeg operatera, u takvom stanju da glisiranje Blaža Rađenovića zalivom, nažalost, može i tragično da se  završi“.

-Svakodnevne slike koje beleže  korisnici   improvizovanog trajektnog prevoznika, potvrda su površne i improvizovane igre Države sa ozbiljnom delatnošću koja sa sobom nosi velike operativne rizike. Očito je, da je samo za jedan dan brod “Vasilije” izazvao lavinu panike u JPMD, koja će, zasigurno, dobiti još veći intezitet kad se “Vasiliju” pridruže dva brata po materi-dva putujuća groba iz bratske Hrvatske, kazali su nadležni u „Pomorskom saobraćaju“.

Podsjećaju da su 17. februara, pred kraj radnog vremena, dobili Odluku JPMD o raskidu ugovora i predlog da specificiraju ponudu za prodaju zaposlenih i trajekata. Rok za izjašnjenje utorak.

- I pored roka koji su sami odredili, ne čekajući naš odgovor, iz JPMD su “izbombardovali” javnost pozivajući zaposlene iz naše kompanije da „promene klupske boje“ i da se prijave za radno angažovanje, saopštavaju iz „Pomorskog saobraćaja“.

Njihova poruka za zaposlene je da ne moraju da donose „brzoplete odluke“ jer i u „najcrnjem scenariju po kompaniju i njen biznis, Pomorski saobraćaj garantuje zaposlenim najmanje šest meseci mirnog sna“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)