PREKO ZALIVA TRAJEKTOM "VASILIJE" - Kompanija "Briv" obezbedila trajekt, a prevoz je besplatan

V.V.

19. 02. 2023. u 13:27

OD SUBOTE kroz tesnac Verige, između Kamenara i Lepetana saobraća od 6 do 22 sata trajekt "Vasilije" kotorske kompanije „Briv“ a prevoz je sada besplatan. Zaposlenima u "Pomorskom saobraćaju" koji su obavljali delatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, poziv iz Morskog dobra da se prijave za radno angažovanje.

ПРЕКО ЗАЛИВА  ТРАЈЕКТОМ ВАСИЛИЈЕ - Компанија Брив обезбедила трајект, а превоз је бесплатан

Fotoa: RT HN

Predsednik odbora direktora  JP „Morsko dobro“ Blažo Rađenović kaže da će u  narednih sedam do deset dana biti hitno, kroz javnu nabavku, obezbeđen dovoljan broj trajekata za nesmetano odvijanje saobraćaja. Podsetićemo, na osnovu zaključka Vlade data je obaveza Morskom dobru da u roku od 45 dana organizuje posao na liniji Kamenari – Lepetane.

– Pregovaramo sa dve firme iz Hrvatske i Grčke. Najbliži smo da sa firmom iz Hrvatske postignemo dogovor, ali potrebne su sve pravne procedure, hitan postupak o javnim nabavkama koji će biti usaglašen na organima Vlade Crne Gore, kazao je Rađenović.

Prevoz trajektom, kako je kazao Rađenović, biće besplatan sve dok ne zaokruže ceo proces organizacije posla i uspostavljanja nesmetane trajektne linije.

Iz Morskog dobra  pozvali su zaposlene u preduzeću „Pomorski saobraćaj“ koji su angažovani za obavljanje delatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, da se prijave za radno angažovanje. Prijave se mogu podneti od sutra (ponedeljak, 20. Februar).

Trajekt koji spaja hercegnovsku i tivatsku opštinu neće saobraćati od 22 do šest sati ujutru. Autobusi i teretna vozila se preusmeravaju na put oko zaliva. Kad stignu još dva plovila biće to dovoljno za  neometan saobraćaj u ovom periodu godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)