POSLEDNJE UPOZORENJE BRISELA: Tanja Fajon u Crnoj Gori pretila zaustavljanjem pristupnih pregovora

V.K.

15. 01. 2023. u 23:51

ŠEFICA diplomatije Slovenije Tanja Fajon, saopštila je večeras nakon sastanka sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović da ako šesti pokušaj izbora sudija Ustavnog suda ne uspe, postoji velika opasnost da se zaustave pristupni pregovori Crne Gore sa EU.

ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ БРИСЕЛА: Тања Фајон у Црној Гори претила заустављањем приступних преговора

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je novinarima kazala da je to ozbiljna pretnja, i da će 23. januara u Briselu razgovarati o tome šta su potencijalne mere koje EU može preduzeti prema Crnoj Gori.

- Ustavni sud i popunjavanje sudija prioritet je svih prioriteta za Evropsku uniju. Na strani političara je da stisnu ruku i naprave ono što smo dogovorili - poručila je Fajon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)