PARLAMENTARNI I PREDSEDNIČKI IZBORI 2. APRILA: Funkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović o stanju u Crnoj Gori

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 01. 2023. u 22:04

ZAKON je više nego jasan. Ukoliko se nova Vlada ne izabere do 15. marta, parlament se sam sam po sebi raspušta. Ovo je kazao danas predsednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović, na tradicionalnom božićnom prijemu Demokratskog fronta u Beranama.

ПАРЛАМЕНТАРНИ И ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ 2. АПРИЛА: Функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић о стању у Црној Гори

Foto: NSD

- Demokratski front je tokom sporazuma o formiranju nove vlade iskazao neverovatnu trpeljivost, tako da smo se zadovoljili sa mrvicama, i to na nivou simbolike. I krenulo se da se usvoji Zakon o predsedniku i da se imenuje mandatar. Međitim, u toj gimnastici i matematici kršili su se svi postulati demokratije, pa i ljudskih prava. Posle svega, postaje jasno što neki na vreme nisu shvatili, da će se parlament sam po sebi raspustiti 15. marta, ako se u međuvremenu ne izabere nova Vlada. Tu više nama glasanja - rekao je Milutin Đukanović.

Prema njegovim rečima, "Prirodno je da se u datom slučaju predsenički i parlamentarni izbori održe, istovremeno, 2. aprila."

- Možemo očekivato da 2. aprila imamo predsedničke izbore. Ako se već parlament sam po sebi raspušta 15. marta logično je da 2. aprila imamo i parlamentarne izbore. Jednostavno, iz praktičnih razloga, bilo bi dobro skratitiu mandat parlamentu do 30. janauara kako bi se stekli uslovi da se istoga dana održe i predsjednički i parlamentarni izbori - dodao je Đukanović.

Prema njegovom mišljenju, u celoj priči Demokratski front igrao poštenu ulogu.

- Gledajući rezultate lokalnih izbora Demokratskom frontu su odgovarali parlamentarni izbori. Ali mi smo saopštili da parlamentarna većina od 30. avgusta zaslužije kompletan mandat, da pokažemo šta znamo. Jer u delovima javne uprave i javnim preduzećima bilo je ljudi iz DF i mislim da su pokazali da, osim nacionalne i ideološke stabilnosti, itekao znaju da stvaraju ekonomske vrednosti i da ekonomski i pruvredno uzdižu Crnu Goru. Međitim, neko je izabrao da pravi pozorište od demokratije i politike - zaključio je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a