HITNA ODBILA DA VOZI POVREĐENOG? Skandal u senci saobraćajne nesreće u Crnoj Gori, struka tvrdi - već je bio mrtav (VIDEO)

M. SEKULOVIĆ

06. 01. 2023. u 10:05

DRAMATIČNI video zapisi iz tunela Lokve na magistralnom putu Berahe Rožaje, gde je u četvrtak u 18.25 sati u direktnom sudaru dva automobila poginuo Senad Kalač (29) iz Rožaja, a dve osobe teško povređene, dodatno su uznemirili javnost u Crnoj Gori.

ХИТНА ОДБИЛА ДА ВОЗИ ПОВРЕЂЕНОГ? Скандал у сенци саобраћајне несреће у Црној Гори, струка тврди - већ је био мртав (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Fejsbuk/Jusko Catovic

Naime, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i informacije da je od posledica ove saobraćajne nesreće povređena osoba podlegla povredama, a da hitna pomoć nije htela da pomogne?!

Na snimcima se čuje i vidi kako okupljeni građani insistiraju kod vozača saniteta iz Berana da hitno preveze do bolnice osobu koja je, prema njihovim vapajima, povređena, a oni to odbijaju.

- Sram vas bilo! Sram da vas bude - ponavlja više puta muškarac obraćajući se vozaču kola Hitne pomoći koji ga nemo gleda.

- Evo šta se dešava! Hitna neće da primi povređenog - vrišti čovek, dok ga uniformisani policajac smiruje...

- Sram da vas bude, i....i jedni! Čovek umire...Otvori vrata - viče čovek upućujući novu psovku vozaču kombija Hitne pomoći.

-Čovek umire na ulici, Hitna ga ostavlja - izbezumljen je čovek koji psuje i rukom udara u sanitet koji polako odlazi...

-Ostavljaju čoveka na ulici - ne stišava se čovek koga umiruje policajac, dok su okolo ljudi u stanju panike.

Na kraju jednog od video zapisa vidi se nekoliko građana koji telo čoveka ubacuju u policijski automobil, koji ga odvozi.

Odmah nakon prvih objava na društvenim mrežama, oglasio se direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković. On je rekao "da su u udesu u tunelu Lokve učestvovale tri osobe, a da je jedna poginula na mestu.

- Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na mestu nesreće. Lekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim telesnim povredama transportuju u beransku bolnicu - kazao je Niković.

On je istakao da je potom došlo do pritiska okruženja na Hitnu i policiju da se lice koje je proglašeno mrtvim transportuje u bolnicu što, napominje, nije praksa.

Pritisak

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca, pojasnio je Niković, ističući i da je vozilo Hitne pomoći na vreme došlo na lice mesta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024