"UMESTO BORCIMA, POLAGALI VENCE DEDA MRAZU": Dan Opštine Bijelo Polje, po ocenama SNP prošao skandalozno

M. SEKULOVIĆ

04. 01. 2023. u 16:44

UMESTO polaganja venaca palim borcima, pojedini su polagali vence Deda Mrazu i fontani u gradskom parku!

УМЕСТО БОРЦИМА, ПОЛАГАЛИ ВЕНЦЕ ДЕДА МРАЗУ: Дан Општине Бијело Поље, по оценама СНП прошао скандалозно

SNP,

Osim dobitnika nagrade dr. Kenana Erovića koji je održao govor, kakav priliči ovom skupu, pozivajući na slogu i jedinstvo, ostali su držali političke govore i iz obraćanja Admira Mustajbašića stiče se utisak da je Bijelo Polje 1945. oslobodio DPS!

Ovo tvrdi funkcioner Opštinskog odbora SNP Bijelo Polje Darko Drobnjak, jedan od razočaranih svim što se dešavalo 3. januara u Bijelom polju, prilikom obeležavanja Dana Opštine i Dana oslobođenja. Drobnjak, čija je partija položila venac na spomenik palim borcimana gradskom trgu, tvrdi da DPS ''brani' Bijelo Polje od izmišljenih neprijatelja, a u stvari brane svoj lopovluk i nepočinstva!"

- Oni su ti koji su ovaj grad pretvorili u "grad duhova" i "kotlinu gladi i magle" a ne "neprijatelji" grada, kako dotični reče! Znamo dobro ko 30 godina vlada gradom i ko ga je uništio i prisilio mnoge porodice, da napuste svoje ognjište! Ali u svojoj nemoći i skorom putu u političku prošlost, dotični uzviknu "Ima nas" da i dalje štitimo i stojimo na braniku ovog grada, samo na drugačiji način, nego 1945 godine! Nije svestan, da ih je sve manje i manje i da kada brod tone, miševi prvi beže sa njega i da će vrlo brzo, biti samo ružna prošlost kao sto su i na državnom nivou - kaže Drobnjak.

On ističe da su u istom tonu govorili i predsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predsednik SO Ernad Suljević i u zavijenoj formi i malo kulturnije potpredsednik DPS Crne Gore Abaz Dizdarević.

- E pa gospodo, ovo nije vaš grad, niti je ikada bio. Ovaj grad volite onoliko, koliko možete da očerupate od njega, a očerupali ste dosta. Ali brzo će i to proći, pitanje je samo dana, kada će vam i Bijelo Polje videti leđa i da sledeći "3. januar" neka nova vlast organizuje kako treba, kako priliči i kako ovaj grad zaslužuje - smatra Drobnjak.

SNP, M. S.,

Srušili jednu od najstarijih škola u Crnoj Gori

- Dok se danas na jednoj strani obelžavao Dan Opštine Bijelo Polje, gde su političari jedni drugima delili nagrade za doprinost ovoj opštini, na drugoj se dešavao zločin nad tom opštinom i onim što je od nje ostalo - rušila se Osnovna škola "Dušan Korać", jedna od najstarijih škola u Crnoj Gori.

To je saopštila NVO "Euromost", uz tvrdnju da su istovremeno i nekontrolisano sečena stara stabla, koja su se nalazila ispred škole, koja je počela sa 1934.

- Pozivamo nadležno tužilaštvo, Ministarstvo kulture i druge nadležne institucije, da ispitaju ovaj zločin, koji se desio nad našim gradom i ovom školom - piše u saopštenju Euromosta, uz pitanje  građanima Bijelog Polja zašto ćute.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!