NOVA RADNA MESTA, 13. PENZIJA, RAST PLATA: Premijer Dritan Abazović pohvalio se rezultatima rada 43. Vlade Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 12. 2022. u 21:52

UPRKOS najavama mnogih nedobronamernih pojedinaca da je sa formiranjem Vlade ugrožena finansijska stabilnost države, isplate zarada, penzija i uprkos brojnim izazova sa kojima smo se suočili, naročito sa ugroženim zdravstenim sistemom, danas sa ponosom građanima možemo postaviti nekoliko pitanja: da li je ikome jednog dana zakasnila plata ili penzija, da li mu se duguje neka zarada ili penzija? 

НОВА РАДНА МЕСТА, 13. ПЕНЗИЈА, РАСТ ПЛАТА: Премијер Дритан Абазовић похвалио се резултатима рада 43. Владе Црне Горе

Foto R. Koprivica

Ovo je na Telegramu napisao predsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, koji ke istakao da se naprotiv, desilo suprotno.

- Za ovo vreme uvećavali smo plate, penzije, dajemo 13. penziju, uvodimo ponovo dečje dodatke za svu decu, naknade za novorođenčad, plaćamo besplatne udžbenike za sve osnovce, dok studenti imaju besplatno školovanje. Ponavljam, sve ovo od proleća do danas!

Kao je istakao, pozivajući se na zvanične podatke MONSTAT-a, koji je pokazao na grafikonima, "Od samog početka 43. Vlade uložili smo veliki napor da poboljšamo životni standard naših građana, posebno najugroženijih grupa, mladih i penzionera."

- Oni govore da je tokom mandata ove Vlade otvoreno oko 10.000 novih radnih mesta, pa je sa 53.409 nezaposlenih, danas broj smanjen na 44.923, odnosno sa 217.520 zaposlenih, danas broj uvećan na 226.341 građanina. Takođe, prosečna zarade građana konstantno raste, pa je u odnosu na oktobar 2021. prosečna zarada porasla za čak 35 odsto. Sve ovo u vremenu rata u Evropi, energetske krize, izražene inflacije i rasta cena. Nismo povisili cenu struje, nije bilo jednog sekunda restrikcija, za razliku od većine razvijenih zemalja Evrope. Sve se može kad se hoće. Nastavljamo još snažnije za evropsku i prosperitetnu Crnu Goru - kaže Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!