FORMIRANA VLAST U BARU: Predsednik Skupštine opštine Branislav Bane Nenezić položio zakletvu

B. DABIĆ

16. 12. 2022. u 22:14

TAČNO 55 dana od održavanja kolalnih izbora, u Baru je danas formirana vlast koju koju će u narednom periodu da čine koalicija „Prava stvar DPS –SDP-LP“ i Socijaldemokrate.

ФОРМИРАНА ВЛАСТ У БАРУ: Председник Скупштине општине Бранислав Бане Ненезић положио заклетву

Foto:B.Dabić

Koalacioni sporazum su  potpisali predsednici opštinskih odbora: DPS -a Mladen Đuričić, SD-a Branislav Nenezić, SDP-a Vladimir Božović i Liberalne partije Dubravka Vujičić. Na sednici Skupštine opštine, koja je takođe, održana danas za predsednika SO  Bar većinom glasova izabran je Branislav Bane Nenezić, javnim glasanjem- prozivkom odbornika.

Predlog za imenovanje Nenezića za predsednika Skupštine opštine Bar obrazložio je Nedeljko Lale Čović. Skupština Opštine Bar ima 37 odbornika, a od prisutnih 32 za Nenezića je glasalo 19 odbornika, devet je bilo uzdržanih, a protiv su glasala četiri odbornika. Većina opozicije je bila uzdržana..

Nakon što je položio zakletvu, Nenezić je kazao  da će naredne sedmice biti formirani odbornički klubovi, kolegijum predsednika Skupštine opštine Bar, te da sledi zakazivanje sednice SO Bar na kojoj će u dnevnom redu biti Predlog Odluke o Budžetu za 2023. i njegovo usvajanje i kao i druge odluke.

- Koalicija će funkcionisati najmanje četiri godine, jer smo u prethodnom periodu precizirali prioritete za dobrobit svih građana - kazao je Nenezić.

Sednicu Skupštine opštine Bar sazvala je Vlada Crne Gore, a predsedavao je nastariji odbornik Bećir Berjašević. Pre imenovanja Nenezića za predsednika Skupštine opštine, u diskusiji odbornika iz opozicionih redova upućene su kritike na račun formirane vladajuće koalicije.

Podsetimo, na lokalnim izborima održanim 23. oktobra, najviše mandata (15), osvojila je koalicija „Prava stvar, Zajedno Bar“ (DPS, SDP, LP). Lista „Idemo, ljudi“ (Demokrate, Evropa sad, Ujedinjena) osvojila je sedam mandata, „Za budućnost Bara“ pet, a Socijaldemokrate četiri. Lista „Može Bar“ koju predvodi Građanski pokret URA osvojila je tri mandata, stranka Biram Bar dva, a Bošnjačka stranka jedan mandat. Stranka pravde i pomirenja, SNP i Prava Crna Gora nisu prešle census.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije