DEO MILOVIH PRISTALICA I DALJE NA ULICAMA: Smirila se situacija u Podgorici, iz DPS tvrde - sledi nam međunaroda izolacija (FOTO/VIDEO)

V.K.

12. 12. 2022. u 20:17

POSLE večerašnjeg haosa ispred Skupštine Crne Gore, koji je usledio posle usvajanja Zakona o predsedniku,tenzije su splasnule, a značajno se smanjio i broj protestanata. Ostali su najuporniji u "odbranu države".

ДЕО МИЛОВИХ ПРИСТАЛИЦА И ДАЉЕ НА УЛИЦАМА: Смирила се ситуација у Подгорици, из ДПС тврде - следи нам међународа изолација (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. D. S./V. K.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković tvrdi da će posledica ponovnog usvajanja izmene Zakona o predsedniku biti međunarodna izolacija i udaljenje države od evropskog puta.

- Pučistička većina je danas ponovo glasala za izmene Zakona o predsednika i to se ne može nazvati drugačije nego ustavni puč - rekao je Živković na konferenciji za novinare i nastavio:.

- Pozivali su nas da glasamo za sudije Ustavnog suda, a mi smo imali vrlo korektnu ponudu - da glasamo za jednog, a da se definiše datum izbora i da se povuku izmene Zakona o predsedniku. Imali smo mudro rešenje kako bi rešili institucionalni kolaps, ali nije postojala želja kod parlamentarne većine. Sve sto bude usledilo narednih dana, biće njihova odgovornost.

Podsetimo, danas oko podneva, a posle protestne vožnje po Podgorici, počela su okupljanja pristalica DPS, odnosno Pokreta "Ima nas" ispred Narodne skupštine Crne Gore. Kada je obelodanjeno da su poslanici usvojili zakon, okupljeni ispred skupštine počeli su glasno da negoduju. Usledili su prvo zvižduci, povici, a zatim su ka zgradi skupštine, a samim tim i ka policiji, poletele kamenice. Okupljeni su počeli da ruše zaštitnu ogradu, da bacaju baklje.

Pripadnici policije odmah su odreagovali i ka demonstrantima je bačen suzavac. Iako su poslanici DPS pozivali na smirivanje i razlaz, što je i policija tražila, grupe pristalica "Ima nas" odbile su da se raziđu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a