BRANE MILA OD ZAKONA: Posle protestne vožnje Podgoricom, pristalice Pokreta "Ima nas" okupile se pred Skupštinom Crne Gore (FOTO/VIDEO)

I. D. S. - V. K.

12. 12. 2022. u 13:11

PRISTALICE Pokreta "Ima nas" koji okuplja zagovornike bivšeg režima okupili su se ispred zgrade Skupštine Crne Gore kako bi pratili glasanje poslanika o Zakonu o predsedniku i izboru sudija Ustavnog suda.

БРАНЕ МИЛА ОД ЗАКОНА: После протестне вожње Подгорицом, присталице Покрета Има нас окупиле се пред Скупштином Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. D. S.

Okupljanju je prethodila protestna vožnja automobilima, ulicama Podgorice.

Iz pokreta "Ima nas" su poručili da se izmenama Zakona o predsedniku želi urušiti ustavni poredak što, kažu, neće dozvoliti.

Za sada je okupljanje samo pred zgradom Parlamenta i tu će biti sve vreme skupštinskog zasedanja. Građane su pozvali da budu pripravni i čekaju dalje instrukcije, koje će zavisiti od ishoda glasanja u Skuštini. O daljim koracima, saopštili su,  javnost će obavestiti blagovremeno.

- Zato pozivamo građane da budu pripravni i da prate naša uputstva tokom čitavog dana kako bi na adekvatan način odgovorili očiglednoj nameri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države. Odustajanja nema, odlučno ćemo braniti institucije - poručili su iz Pokreta "Ima nas".

Demokratski front i Demokrate najavili su da će podržati izmene Zakona o predsedniku. Izmene tog zakona, koje su predložili poslanici Demokratskog fronta, već su jednom usvojene u Skupštini, ali je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio taj akt parlamentu na ponovno odlučivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere