MANDIĆ O POLITIČKOM HAOSU CRNE GORE: Srpski narod dominantno zaslužan za demokratske promene, a njegovi predstavnici ne mogu u Vladu

Novosti online

03. 12. 2022. u 18:38

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da Srbi u Crnoj Gori traže da im se poštuje pravo da baštine tradicionalni srpski identitet i da budu Srbi.

МАНДИЋ О ПОЛИТИЧКОМ ХАОСУ ЦРНЕ ГОРЕ: Српски народ доминантно заслужан за демократске промене, а његови представници не могу у Владу

Foto: V. Kadić

Mandić je na Međunarodnoj naučnoj konferenciji "Velika narodna skupština - Podgorička skupština ujedinjenja 1918. godine", koja se održava u Podgorici, izrazio nadu da će u Crnoj Gori doći vreme dijaloga i sporazumevanja, ističući da srpski narod poštuje prava drugih da misle i izašnjavaju se kako žele.

Mandić je ocenio da nema dileme da će se ova međunarodna konferencija tumačiti sutra na razne načine u medijima.

- Ja sam, naravno, srpski političar u Crnoj Gori i mi imamo pozitivan odnos prema Podgoričkoj skupštini i njenom nasleđu. Tražimo i da se nama poštuje pravo da baštinimo tradicionalni srpski identitet i da budemo Srbi - rekao je Mandić.

On je naglasio da je ujedinjenje 1918. godine bilo želja celog naroda i da je unitaristička ideja tada imala podršku velike većine naroda u Crnoj Gori.

Mandić je podsetio da su se Crna Gora i Srbija razdvojile 2006. godine, ali je dodao da ni danas ne može da se nađe konsenzus o ključnim pitanjima.

- Predstavnicima srpskog naroda, voljom međunarodnog faktora, ne dozvoljava se da uđu u Vladu. A sve se to dešava, iako je srpski narod dominantno zaslužan za demokratske promene u Crnoj Gori - naveo je Mandić, koji je i jedan od lidera DF-a.

Mandić je izrazio nadu da će u Crnoj Gori prevladati mir i dijalog, jer je to potrebno Crnoj Gori.

- Mi, kao srpski narod, ostajemo na našim pozicijama i želimo dijalog i dogovor sa svima u Crnoj Gori. Princip koji se mora poštovati jeste da se mora uvžavati volja naroda - naglasio je Mandić.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu