U PONEDELJAK O ODLUCI DPS: Kolegijum Skupštine Crne Gore raspravljaće o odlaganju glasanja za sudije Ustavnog suda

V.K.

26. 11. 2022. u 22:11

ŠEFICA Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je za ponedeljak u 12 sati kolegijum na kojem će se raspravljati o inicijativi šefa poslaničkog kluba DPS-a Danijela Živkovića da bude odloženo glasanje za sudije Ustavnog suda.

У ПОНЕДЕЉАК О ОДЛУЦИ ДПС: Колегијум Скупштине Црне Горе расправљаће о одлагању гласања за судије Уставног суда

Foto: V. N.

Glasanje je zakazano za ponedeljak 28. novembar.

Živković je juče predsednici Parlamenta uputio pismo u kojem navodi da bi se odlaganjem glasanja stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog u cilju što hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize.

Kako je kazao, obaveza svih aktera na političkoj sceni je da daju doprinos u cilju rješavanja duboke institucionalne i političke krize, zbog čega je DPS predložio da se odredi datum održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

DPS zahteva i da se odustane od "ustavnog nasilja i namere da se neustavni Zakon o predsedniku stavi u pravni poredak Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu