MARTINOVIĆ PREDSEDNIK OPŠTINE: Postignut dogovor nove koalicije u Kolašinu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

23. 11. 2022. u 13:00

VLAST u Kolašinu naredne četiri godine činiće Demokrate i Ujedinjena, Demokratski front, Evropa sad, Socijalistička narodna partija (SNP) i GP URA, a predsednik opštine biće iz Demokrata, odakle je ranije saopšteno da će to biti Vladimir Martinović.

МАРТИНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ: Постигнут договор нове коалиције у Колашину

Foto M.S.

Ovo je odluka sa današnjeg sastanka nove parlamentarne bećine u Kolašinu.

- Dogovoreno je da predsednik opštine bude iz redova Demokratske Crne Gore, prvi potpredsednik Opštine iz Evrope sad, a drugi iz SNP-a, dok će predsednik Skupštine opštine (SO) biti iz redova DF. Vlast u Kolašinu počivaće na razvojnim temeljima. Kolašin će se graditi, kako bi infrastrukturno spremno dočekao investicioni bum koji ga čeka nakon otvaranja auto-puta. Učinićemo sve da Kolašin postane evropska turistička destinacija, što odavno zaslužuje - piše u zajedničkom saopštenju budućih konstituenata kolašinske vlasti.

Na lokalnim izborima, održanim 23. oktobra, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i nestranačke ličnosti osvojile su devet mandata, kao i lista Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore. U novom sazivu Skupštine opštine DF će imati četiri odbornika, po tri Pokreta Evropa sad i SNP, dva Grupe birača Momčilo Vukčević i jedan sa liste URA i slobodni građani jednog odbornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024