JAKOV MILATOVIĆ GRADONAČELNIK : Formiranje vlasti u Podgorici - Zamenici iz redova Demokrata i GP Ura, Borovinić Bojović na čelu SO

I. D. S.

20. 11. 2022. u 19:44

JELENA Borovinić Bojović, koja je bila nosilac liste "Za budućnost Podgorice", biće predsednica Skupštine opštine Podgorica, a Demokrate i Građanski pokret URA dobiće mesta zamenika gradonačelnika.

ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ ГРАДОНАЧЕЛНИК : Формирање власти у Подгорици - Заменици из редова Демократа и ГП Ура, Боровинић Бојовић на челу СО

Foto: Facebook/Jakov Milatović

Ovo kazao je nosilac liste Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović, koji bi trebalo da bude na čelu Glavnog grada. Kako je ranije najavio, lokalna vlast formiraće se do 19. decembra, kada se obeležava Dan Podgorice, a ocenio je da su pregovorima pokazali političku zrelost i odgovornost.

Milatović je obajasnio da je do sada dogovoreno da pokretu “Evropa sad” kao najjačem konstituentu pripadne mesto gradonačelnika, da DF ima predsednika Skupštine opštine i istakao da da su pozvali i GP URA da učestvuje u novoj gradskoj upravi, pokazujući širinu i političku racionalnost.

- Složili smo se da nova gradska uprava mora biti značajnije depolitizovana i da se akcenat mora staviti na transparentnosti, te da se od prvog dana mora krenuti u realizaciju svih programskih ciljeva koje su predočavali građanima pre izbora. Podgorica ima pristup budžetu većem od 100 miliona evra i nije dovoljno urađeno i predstoje dani ubrzanog razvoja – kazao je Milatović.

Smatra i da bi dodatno trebalo prefosionalizovati određene funkcije i da Podgorica na svim mestima odlučivanja dobije ljude koji su apsolutno kompetentni za mesta koja pokrivaju.

Foto: Printskrin Instagram/Evropa sad

- Da to ne budu kao što je to do sada bio slučaj neki partijski činovnici koji nemaju previše ni istorijata za to mesto, niti znanja u kontekstu svog rada - dodao je Milatović.

Kada je reč o odbijanju proglašenja rezulatata izbora u Podgorici, Milatović navodi da to vidi kao nevoljnost DPS-a da mirno preda vlast i kao opstrukciju mirne tranzicije vlasti.

Prema njegovim rečima, žalbe koje su pred Ustavnim sudom nemaju veze sa samim rezultatima izbora u Podgorici i nikako ne mogu uticati na rezultate.

Milatović je dodao da su sve te žalbe prvo bile odbijene od Opštinske i Državne izborne komisije, a da su za odbijanje glasali i članovi DPS-a.

- "Evropa sad" je preduzela sve pravne i institucionalne mehanizme kako bi došlo do verifikovanja izborne volje – poručio je potpredsednik tog pokreta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju