POLICIJA OKUPIRALA SPECIJALNO TUŽILAŠTVO: Očekuje se privođenje Petra Lazovića

S. Đ.

19. 07. 2022. u 08:12

OKO zgrade Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici raspoređen je veći broj pripadnika policije.

ПОЛИЦИЈА ОКУПИРАЛА СПЕЦИЈАЛНО ТУЖИЛАШТВО: Очекује се привођење Петра Лазовића

Foto: S. Đ.

Očekuje se privođenje službenika ANB-a Petra Lazovića, koji je uhapšen juče zbog sumnje da je počinio pet krivičnih dela, među kojima i da je blisko sarađivao sa vođom "kavčana" Radojem Zvicerom.

Petar Lazović je sin Zorana Lazovića, nekadašnjeg visokog funkcionera crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost, koji je često spominjan kao siva eminencija crnogorskih snaga bezbednosti i čovek koji je direktno na vezi sa kavačkim klanom, naročito vođom Radojem Zvicerom.

Podsetimo, 17. januara 2021. godine vođe kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli su u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, iako je Lazović znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe, o čemu je obavestio Zvicera.

- Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - pisao je podgorički portal Libertas.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira".

Prošle godine su crnogorski istražitelji proveravali da li je i zbog čega Petar Lazović, koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa.

Zahvaljujući Lazovićima krajem januara 2021. godine ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Mediji u Crnoj Gori nedavno su otkrili da su se Milo Đukanović i Zoran Lazović sastali u Podgorici i to svega dva dana nakon što su javnosti preko portala Libertas prezentovani dokazi Evropola u kojima se navodi da je sin Zorana Lazovića član kavačkog klana i da je direktno učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u EU i Australiju, kao i švercu oružja i cigareta zajedno sa kolegom Ljubom Milovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere