UHAPŠEN SIN ZORANA LAZOVIĆA: Dolijao Milov i Zvicerov prljavi policajac, Evropol i francuska služba dostavili dokaze

S.Đ.

18. 07. 2022. u 14:28

SLUŽBENIK Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

УХАПШЕН СИН ЗОРАНА ЛАЗОВИЋА: Долијао Милов и Звицеров прљави полицајац, Европол и француска служба доставили доказе

Foto: Libertas/Printscreen

- U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbednost P. L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja - piše u saopštenju SDT.

Akciju hapšenja je izvelo Specijalno policijsko odeljenje.

- Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na saslušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku - saopšteno je iz SDT.

Petar Lazović je sin Zorana Lazovića, nekadašnjeg visokog funkcionera crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost, koji je često spominjan kao siva eminencija crnogorskih snaga bezbednosti i čovek koji je direktno na vezi sa kavačkim klanom, naročito vođom Radojem Zvicerom.

Podsetimo, 17. januara 2021. godine vođe kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli su u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, iako je Lazović znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe, o čemu je obavestio Zvicera.

- Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - pisao je podgorički portal Libertas.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira".

Miljković, Belivuk, Zvicer i Lazović/Foto: Libertas/Printscreen

Prošle godine su crnogorski istražitelji proveravali da li je i zbog čega Petar Lazović, koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa.

Zahvaljujući Lazovićima krajem januara 2021. godine ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Mediji u Crnoj Gori nedavno otkrili su da su se Milo Đukanović i Zoran Lazović sastali u Podgorici i to svega dva dana nakon što su javnosti preko portala Libertas prezentovani dokazi Evropola u kojima se navodi da je sin Zorana Lazovića član kavačkog klana i da je direktno učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u EU i Australiju, kao i švercu oružja i cigareta zajedno sa kolegom Ljubom Milovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna