PENA I ŽUTE FLEKE: Zagađeno more u Boki, inspektori traže izvor, građani ogorčeni (FOTO)

V.V.

16. 05. 2022. u 17:38

DEO Bokokotorskog zaliva, uz obalu Luštice, od Plave špilje do tvrđave Arza i u hercegnovskom akvatorijumu od jutros je zagađen. Na površini, do juče kristalno čistog mora šire se pena i velike žute mrlje, snažnog i veoma neprijatnog mirisa.

ПЕНА И ЖУТЕ ФЛЕКЕ: Загађено море у Боки, инспектори траже извор, грађани огорчени (ФОТО)

Foto: V.V.

Inspektor pomorske plovidbe Lučke kapetanije u Kotoru, Željko Lompar za RT Herceg Novi je rekao da ne može da potvrdi o kakvom se zagađenju radi, jer je slučaj u fazi izviđaja.

– Reč je o komunalnom otpadu, sudeći po boji zagađenja. Velike su šanse da zagađenje ne dolazi sa broda, već sa kopna, ali još proveravamo radare, rekao je Lompar i dodao da sve liči na kanalizacione vode, s tim što još nije nađen izvor zagađenja.

Inspektori Lučke kapetanije pretražuju teren, kako bi utvrdili mesto izvora zagađenja, a građani su ogorčeni. Očekuju da nadležni hitno reaguju i konačno odgovore na niz starih pitanja od onog kako sprečiti ovakve incidente do onog kako čistiti more od ovakvih zagađenja.

Meštani na društvenim mrežama „ratuju" jer jedni za zagađenje krive kruzere i nautički turizam a drugi „bušnu" kanalizacionu mrežu, a u Službi komunalne policije nisu dobili prijavu o ovom zagađenju.

Foto: V.V.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024