NE PRAŠTAJU MU ŠTO SE PREKRSTIO! Policajac Knežević saslušan i dao jasan odgovor! Da li Crnogorci zataškavaju aferu "Medenica"?

Tanjug

04. 05. 2022. u 14:09

POMOĆNIK komandanta crnogorske protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević negirao je danas optužbe koje mu se stavljaju na teret i tvrdi da je audio-snimak koji se pojavio u javnosti u vezi s događajima iz septembra prošle godine, u vreme ustoličenja mitropolita SPC Joanikija, montiran.

НЕ ПРАШТАЈУ МУ ШТО СЕ ПРЕКРСТИО! Полицајац Кнежевић саслушан и дао јасан одговор!  Да ли Црногорци заташкавају аферу Меденица?

Foto: V.K.

Petar Knežević saslušan je danas u Specijalnom policijskom odeljenju (SPO), povodom audio-snimka na kojem on navodno kaže: "Osvojili smo Cetinje i raščistili tu bagru", preneli su podgorički mediji.

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskokg fronta Nebojša Medojević je za podgorički dnevnik Dan izjavio da je Knežević tokom saslušanja tvrdio da je reč o montiranom snimku.

Foto: V.K.

Dritan: Zataškavanje afere "Medenica"

Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je juče da ne želi da ovaj slučaj potisne aferu sa bivšom predsednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Istraga i saslušanje Petra Kneževića pokrenuti su nakon što je na društvenim mrežama objavljen pomenuti audio-snimak.

Progone Kneževića da sakriju prljave tragove

Na spornim zapisima, Knežević navodno govori da je na vezi držao "kriminalce nikšićke, barske i novljanske grupe", kao i da su mu oni poručivali da su spremni da krenu i "zapale Cetinje".

Petar Knežević / Foto D. Milovanović

Na snimku je navodno zabeležen Kneževićev glas koji objašnjava tok ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Reč je o čoveku koji je komandovao jedinicom u napetim trenucima nasilnih demonstracija i pravljenja barikada na ulazu u prestonicu. Uprkos neredima i pokušaju državnog udara, sa uspehom je izveo akciju obezbeđenja i transporta patrijarha Porfirija i vladike Joanikija.

Knežević je, u međuvremenu, postao meta hajke koju su poveli pojedinci ideološki bliski DPS-u. Iz ove partije traže da se Kneževiću sudi jer je akcija na Cetinju "nasilno sprovedena uz učešće službi Srbije, ali i kriminalnih elemenata koje je ovaj policajac koordinirao i držao na vezi".

Ne praštaju mu što se prekrstio

ŠIRA javnost Kneževića pamti kao čoveka koji je bio angažovan na ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju. Tokom operacije, on je u punoj policijskoj opremi i sa fantomkom na licu, na zvuk zvona sa manastira, pred kamerama na trenutak prebacio pušku iz desne u levu ruku, a potom se prekrstio. Pristalice Mila Đukanovića to mu nisu oprostile.

Foto: Printskrin i V. K.

Proteste organizovao DPS

Na Cetinju su 4. i 5. septembra prošle godine organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita SPC u Cetinjskom manastiru. Proteste su organizovali DPS i druge tada opozicione stranke, a podržao ih je predsednik Milo Đukanović.

Uprkos protestima, mitropolit Joanikije inaugurisan je u Cetinjskom manastiru, ali su patrijarh Porfirije i on tu došli helikopterom u pratnji policije.

BONUS VIDEO:

POBEDA VERE: Bezumlje i nasilje nije sprečilo ustoličenje mitropolita Joanikija 

 

               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a