"DRITAN I JOKOVIĆ ĆE POSTATI IKEBANE ZAVISNE OD MILA": DF izdao saopštenje naglasivši da je izdata narodna volja posle 30. avgusta

Novosti onlajn

22. 04. 2022. u 10:55

IZ DEMOKRATSKOG fronta poručuju da će nakon izdaje, misleći na formiranje manjinske vlade uz podršku DPS-a, Abazović i Joković postati ikebane zavisne od Đukanovića.

ДРИТАН И ЈОКОВИЋ ЋЕ ПОСТАТИ ИКЕБАНЕ ЗАВИСНЕ ОД МИЛА: ДФ издао саопштење нагласивши да је издата народна воља после 30. августа

Foto V. Kadić

- DF još jednom iskazuje nepodeljen stav da je formiranje manjinske Vlade uz podršku DPS-a pokušaj političke reanimacije Mila Đukanovića i njegovog spasavanja od krivično pravnog gonjenja. Nakon hapšenja Vesne Medenice, svakom je u Crnoj Gori jasno, a posebno bi trebalo da bude Dritanu Abazoviću i Vladimiru Jokoviću, da je Milo Đukanović kao vrhovni nalogodavac crnogorskom pravosuđu morao da bude sledeći na listi GST-a - ističu iz DF-a.

Foto SNP

Oni su kazali da sa izdajom izborne volje od 30. avgusta, od strane URE i SNP, ne da Đukanović neće biti sledeći, već će lično on zakočiti reforme u sudstvu, kako bi zajedno sa najbližim saradnicima izbegao suočavanje sa svojim nepočinstvima.

- Na ovaj način, narkodilerski DPS suštinski preuzima institucije, dok će Dritan Abazović i Vladimir Joković, postati izvrsna ikebana zavisna od Đukanovićevog uticaja - navode iz Demokratskog fronta.

Oni su takođe kazali da je nažalost, ovom procesu u značajnoj meri doprineo i Zdravko Krivokapić sa svojim ministrima koji su bili protiv demontaže DPS-a, a Spajić i Milatović su se čak i javno hvalili da su ostavili kadrove bivšeg režima na ključnim pozicijama u njihovim ministarstvima.

foto: V.K.

- Da se Zdravko Krivokapić više sretao sa onima koji su ga glasali, a manje sa Milom Đukanovićem kojem je na taj način davao legitimitet, sad bi i Đukanović bio u sobi pored Medeničine. Da su Spajić i Milatović u SAD-u od Eskobara tražili podršku za obračun sa nasleđem Đukanovića, a ne sa liderima DF-a, verovatno bi se uz Svetozara Marovića makar i Aco Đukanović našao na crnoj listi - zaključuju iz DF-a u svom saopštenju.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!