KRIVOKAPIĆ MENJAO ODLUKE VESNE BRATIĆ: Ministarka prosvete napustila sednicu Vlade Crne Gore

Novosti onlajn

20. 04. 2022. u 15:13

MINISTARKA prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić napustila je danas sednicu Vlade Crne Gore zbog čega navodno neće biti kvoruma za odlučivanje.

КРИВОКАПИЋ МЕЊАО ОДЛУКЕ ВЕСНЕ БРАТИЋ: Министарка просвете напустила седницу Владе Црне Горе

Foto Novosti

Kako prenose crnogorski mediji, Bratić je to uradila jer je premijer Zdravko Krivokapić u poslednjem trenutku „prekrojio“ odluku Ministarstva prosvete, nauke kultre i sporta da novi član Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG), koji je trebalo da zastupa ineterese Vlade bude viši naučni saradnik Istorijskog instituta, doktor Žarko Leković.

Foto Vlada CG

Sa sednice Vlade tvrde da je Krivokapić u poslednjem trenutku predložio docenta na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) i direktora Centra za helenske studije u Podgorici Filipa Ivanovića, te da je navodno taj premijerov stav „lične prirode“.

UCG je bez člana UO u ime Vlade od početka godine kada je Budimir Aleksić podnio ostavku radi poslaničke funkcije.

Nakon toga bio je predložen paroh nikšićki Nikola Marojević koji je na dan imenovanja podnio ostavku.

(In4s)

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)