BIVŠA PREDSEDNICA VRHOVNOG SUDA CG U PRITVORU: Vesni Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

V. K. - S. Đ.

19. 04. 2022. u 00:24

BIVŠOJ predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici nakon tročasovnog saslušanja određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

БИВША ПРЕДСЕДНИЦА ВРХОВНОГ СУДА ЦГ У ПРИТВОРУ: Весни Меденици одређено задржавање до 72 сата

Foto: Printskrin

Medenica je nakon saslušanja zbog zdravstvenog stanja vraćena u Klinički centar Crne Gore.

- Završeno je ispitivanje. Tužilac je doneo rešenje o zadržavanju, ali imajući u vidu činjenicu da je moja branjenica lošeg zdravstvenog stanja, naloženo je da je pripadnici policije čuvaju u KCCG do dalje odluke tužioca, odnosno do eventualne naredbe i predloga za određivanje pritvora kod sudije za istragu. To je rok do 72 sata i čekaćemo odluku tužioca - rekao je njen advokat Zdravko Begović nakon saslušanja ispred SDT-a.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na aerodromu u Golubovcima.

Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali je Medenici po podne opet pozlilo, javila je RTCG.

Kako je naveo crnogorski javni servis, pozivajući se na nezvanične informacije, SDT je ranije danas tražilo mišljenje veštaka o tome da li Medenica može biti saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da da izjavu u zgradi SDT.

Inače, SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrhovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Bila je na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)