"VESNA JE SVE RADILA UZ MILOVU PODRŠKU" Vučurović - "Videćemo da li ruka pravde dolazi po one koji su bili temelj Đukanovićevog režima"

Novosti onlajn

18. 04. 2022. u 19:24

POSLANIK Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović kazao je da DF uporno ukazuje na to da je ovaj režim, uz podršku tužilaštva i sudstva, deo kriminalne hobotnice koja je decenijama pljačkala i uništavala Crnu Goru i bila učesnik i nalogodavac brojnih zločina.

ВЕСНА ЈЕ СВЕ РАДИЛА УЗ МИЛОВУ ПОДРШКУ Вучуровић - Видећемо да ли рука правде долази по оне који су били темељ Ђукановићевог режима

Arhiva Novosti

- Toliko je dokaza protiv Medenice da je ovo moralo da se desi čak i u ovakvoj državi koja je decenijama u čeljustima mafije. Videćemo, međutim, da li se stvari u zemlji zaista menjaju i da li ruka pravde dolazi po one koji su bili "temelj" Đukanovićevog zločinačkog režima ili je ovo neka druga stvar - kazao je on u izjavi za ovaj portal Borba.

Jovan Vučurović, Foto Arhiva Novosti

Vučurović naglašava da zato ne treba praviti preveliku euforiju oko ovoga hapšenja, već sačekati da vidimo da li se radi o nekoj igri ili je zaista u pitanju spremnost da se krene u obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

- Ne smemo zaboraviti činjenicu da Medenica i slični nisu neki izolovani slučajevi, već da su sve radili uz znanje i pod zaštitom Mila Đukanovića, da su predstavljali jedan od snažnijih delova toga kartela. Narkodilerska organizacija Mila Đukanovića i vrha DPS, jedna je od najopasnijih kriminalnih organizacija u Evropi, u toj mreži su i mnogi tužioci, sudije, policija, tajkuni, organizovani kriminal, neki mediji, analitičari, itd… - naglasio je Vučurović.

Foto: Printskrin

Važno je, kaže on, da se nastavi obračun sa tom ekipom i da uskoro iza rešetaka vidimo i Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i ostale.

- Potvrđuje se da je odmah nakon 30. avgusta trebalo krenuti u proces zabrane rada DPS i obračun sa ljudima koji su vodili to političko krilo mafije, ali nažalost nije bilo volje da se krene u takve poteze koji su normalni za svaku državu koja nakon više decenija obara svoju diktaturu - zaključio je on za Borbu.

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DANILOVGRADU: Zabranili književno veče i promociju knjige Milutina Mićovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)