"NE ISKLJUČUJEM UPLIV SLUŽBI" Knežević nezadovoljan situacijom u bezbednosnom sektoru Crne Gore

Tanjug

06. 04. 2022. u 15:20

POSLANIK Demokratskog fronta i predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević izjavio je danas da je to telo od čelnika bezbednosnog sektora dobilo uveravanja da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, ali i da on nije zadovoljan situacijom u ovom sektoru.

НЕ ИСКЉУЧУЈЕМ УПЛИВ СЛУЖБИ Кнежевић незадовољан ситуацијом у безбедносном сектору Црне Горе

Milan Knežević / Foto V. K.

Knežević je to rekao nakon što je Odbor saslušao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića.

Od njih su, dodao je, dobili informaciju da Uprava policije obezbeđuje škole - učenike i nastavni kadar.

Foto: EPA/Boris Pejović

Rekao je da su Vukšić i Brđanin obećali da će učiniti sve, kao i da su saznali da je povodom dojave o bombama formiran predmet.

Knežević je ponovio stav da se, kada je reč o nedavnim navodnim pretnjama bombama, radi "o nekoj domaćoj kuhinji".

- Imam nekoliko elemenata zbog kojih to tvrdim, a jedan od njih je da su svi ti dopisi stigli sa kriptovanih mejlova, da bi zaštitili vođu organizacije, a u poruci piše ime organizatora - rekao je Knežević.

"Molim Boga da iza ovoga ne stoji niko iz Crne Gore"

Ne isključuje, dodao je, ni upliv nekih službi, ali ne misli da su to srpska, ruska i partnerske službe NATO-a.

Nada se, kaže, da će nadležni utvrditi ko stoji iza toga i da će taj odgovarati.

- Kao državljanin Crne Gore i čovek koji živi ovde, stvarno molim Boga da iza ovoga ne stoji nijedan čovek iz Crne Gore - rekao je on.

Knežević kaže da je direktor ANB pred članovima Odbora ispričao da je preteći mejl dobio u ponoćnim satima, da je služba odmah reagovala i da je obavestila Upravu policije.

Predsednik skupštinskog Odbora je rekao i da bi više voleo da je današnje kontrolno saslušanje bilo javno, a ne u "gluvoj sobi".

- Nisam zadovoljan situacijom u bezbednosnom sektoru - rekao je Knežević.

Smatra, dodao je, da saslušani treba da doprinesu relaksiranju situacije u zemlji.

Kontrolno saslušanje nadležnih u bezbednosnom sektoru održano je nakon niza pretećih poruka koje su mejlovima upućene vladi, MUP-u i Gradskoj upravi Podgorica, navodno od ruske organizacije "Muška država", čiji je vođa Vladislav Pozdnjakov.

Zahtevi u pretećim porukama su bili - smena vlasti u Crnoj Gori i rukovodstva ANB ili će u suprotnom dići škole u vazduh.

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)