PODRŠKA ZA VEĆE PLATE I PENZIJE: Budžet za 2022. godinu podelio poslanike, saglasnost se očekuje pred samo glasanje poslanika

I. D. S.

25. 12. 2021. u 07:39

Predlog budžeta za 2022. godinu koji predviđa veće plate i pezije, prema oceni opozicije, odličan je marketinški potez, ali nerealan i neodrživ plan koji vodi u bankrot, te su tražili i da se on povuče. Sa druge strane, parlamentarna većina poručila je da će podržati budžet, jedan deo jer veruje da će on unaprediti standard građana, dok će deo dati podršku "samo zato što to očekuju građani".

ПОДРШКА ЗА ВЕЋЕ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ: Буџет за 2022. годину поделио посланике, сагласност се очекује пред само гласање посланика

Skupština Crne Gore

Bezrezervnu podršku predlogu budžeta i ministru Spajiću tokom rasprave pružili su poslanici Demokrata i GP URA.

Boris Bogdanović, ispred Demokrata, poručio je da Crna Gora prvi put ima patriotski i razvojni budžet, koji će unaprediti život građana, a ne tajkuna. Poslanik GP URA Miloš Konatar kazao je da je neophodno raditi na poboljšanju životnog standarda, kao i da je spreman da sa ministrom Spajićem, eventualno, snosi odgovornost.

Poslanik DF-a Slaven Radunović, nije optimističan kada je reč o realizaciji programa koje predviđa budžet, te će, kako je kazao, glasati "za" samo zato što to očekuju građani. On je upozorio da "Evropa sad" generiše dodatnu nezaposlenost, jer će neke firme propasti ili u velikom delu otpuštati radnike.

Za poslanike opozicionog DPS usvajanjem budžeta je potpisan ekonomski krah Crne Gore i siguran bankrot. Predrag Bošković, iz te partije, ističe da ga zabrinjava što je predlog budžeta put u nepoznato ili put kojim je Grčka pošla pre 12 godina.

KONjEVIĆ: MOŽE DOĆI DO HAOSA

Na predlog budžeta kritike su stigle i iz SD i SDP-a. Raško Konjević ispred SDP-a uopzorio je da može doći do haosa u sistemu.

- Vlada prvi put neće imati mogućnost zaduženja u jednoj godini. Niste obuhvatili majke, dodatke, penzije i zarade u javnom sektoru. Šta će Vlada da uradi ako većina izglasa te zakone? Vlada ne može da se zaduži, mora da implementira zakone, a para u budžetu nema. Vlada se opredelila za pristup čistog populizma - istakao je Konjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije