BOŽIĆNA ATMOSFERA NA TRGU SLOBODE: Nikšićka vlast obradovala sugrađane

V. K.

24. 12. 2021. u 19:59

U SUSRET velikom hrišćanskom prazniku Rođenju Gospoda Isusa Hrista, aktuelna vlast u Nikšiću obradovala je svoje sugrađane božićnom atmosferom na Trgu slobode.

БОЖИЋНА АТМОСФЕРА НА ТРГУ СЛОБОДЕ: Никшићка власт обрадовала суграђане

Foto V. K.

Gradonačelnik Marko Kovačević smatra da gradsko jezgro, ove godine, a u susret Božiću, poprima izgled evropskih centara u pretprazničnom ruhu.

-Prethodnih godina grad je ukrašavan tako da se po samim ukrasima nije moglo prepoznati da, osim Nove godine, stiže i Božić, koji je najradosniji praznik za pravoslavne hrišćane. Rešili smo da ove godine to promenimo i, na našem Trgu slobode, delu prema Manastirskoj ulici, postavili smo repliku Božićne pećine, one pećine u kojoj je Hristos rođen, kazao je Kovačević za sajt Eparhije budimljansko-nikšićke.

Da gradski oci vode računa o tome da Nikšićani što raznovrsnije i potpunije dožive sveukupnu radost nastupajućih praznika govori podatak da će biti organizovani božićni koncert i izložba likovnih radova.

-U susret najradosnijem prazniku upriličićemo Božićni koncert, kao i izložbu likovnih radova najmlađih i onih malo starijih naših sugrađana, posvećenu Božiću. To su tradicije koje imaju svi ozbiljni gradovi hrišćanske Evrope, a Nikšić se, ovim novim ruhom i događajima, vraća svojim izvorima. Ponosni na sve ono što Nikšić jeste, ne smemo ostati zarobljeni samo u revolucionarnoj, komunističkoj simbolici, jer, Nikšić je, ipak, puno više od toga. Ove godine će Televizija Nikšić, prvi put, prenositi Božićnu liturgiju iz našeg Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, dok će u televizijskom studiju arhijerejski namesnik nikšićki, otac Slobodan Boban Jokić objašnjavati i komentarisati tok službe. Rađamo se, opet, sa praznikom i upoznajemo sebe. Iz toga očekujemo novu snagu i uspehe za naš grad, poručio je predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

BONUS VIDEO: PRETPRAZNIČNA ATMOSFERA U BEOGRADU - Trubači zabavljaju građane u Knez Mihailovoj ulici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri