OPŠTINA BAR PLAĆA TAKSU: Više od 80 meštana Crmnice dobilo mesečne karte za besplatan prolaz kroz tunel Sozina

B. D.

23. 12. 2021. u 00:11

MESEČNE karate za besplatan prolaz kroz tunel Sozina do sada su dobila 83 meštanina Crmnice, odlukom Odbora ove mesne zajednice.

ОПШТИНА БАР ПЛАЋА ТАКСУ: Више од 80 мештана Црмнице добило месечне карте за бесплатан пролаз кроз тунел Созина

Foto B. D.

Opština Bar rebelansom budžeta izdvojila je 50 hiljada evra za ove subvencije, a članovi Odbora MZ Crmnica su definisali kriterijume.

Uz meštane Crmnice koji obavljaju redovan posao na teritoriji opštine Bar, pravo na ovu olakšicu stiču i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i registrovani izdavaoci privatnog smeštaja na teritoriji Crmnice.

- Odbor je doneo odluku da dosadašnji korisnici ove subvencije, koji ispunjavaju uslove (prebivalište na prostoru Crmnice sa redovnim obavljanjem poslovnih obaveza u Baru), nastave korišćenje ove usluge. S tim u vezi, šest kandidata je izgubilo ovo pravo zbog neispunjavanja kriterijuma. S druge strane, od novopristiglih prijava njih 15 je ostvarilo pravo na besplatan prolaz, pa ukupan broj korisnika sada iznosi 83, kazao je Tomislav Ukšanović, predsednik MZ Crmnica.

Iz Mesne zajednice apeluju da ovim nije završen proces prijava pa se građani koji ispunjavaju kriterijume mogu obratiti Mesnoj zajednici, gde će i dobiti informaciju šta im je potrebno od dokumentacije da bi ostvarili pravo na mesečne karte za besplatan prolaz kroz tunel Sozina.

Karta za prolazak kroz tunel Sozina za putnička vozila košta 2,5 evra.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?