VRATI MILIONE I ULOŽI U KAP: Dritan Abazović nastavio polemiku sa Veselinom Pejovićem

I. D. S.

23. 12. 2021. u 07:39

POTPREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović pozvao je vlasnika "Uniproma" Veselina Pejovića da vrati državi milione evra i uloži ih u očuvanje proizvodnje u KAP-u, iz kojeg je Pejović, kako kaže Abazović, izvukao desetine miliona.

ВРАТИ МИЛИОНЕ И УЛОЖИ У КАП: Дритан Абазовић наставио полемику са Веселином Пејовићем

Foto V. K.

Abazović je odgovorio na saopštenje Pejovića koji je kazao da državi nije dužan ni evro poreza i da se ne boji "pretnji" vicepremijera da će biti predmet istrage globalnih organa.

- Počeli ste komunikaciju sa mnom sa opravdanjem da ste čisti kao suza, da bismo posle samo par interakcija zaključili da ste pravili kombinacije sa brzim gašenjem kompanija van Crne Gore, čime ste zaobilazili plaćanje poreza u Crnoj Gori. Takođe, doneli smo zaključak i da ste na sličan način gasili kompanije i u Crnoj Gori, da biste na kraju priznali i da je u vašu kompaniju ušlo, ni manje ni više, nego 15 miliona evra od, po svemu sudeći, velikog finansijskog prevaranta u Izraelu. Mutna vam je nešto ta "čista" suza, gospodine Pejoviću - navodi Abazović.

On podseća i kako je Pejović dobijao koncesije u Crnoj Gori, te da je prema podacima o dodeli koncesije iz aprila 2020. godine, kompanija "Uniprom" za 29 godina eksploatacije trebalo da prihoduje 54,2 miliona evra, dok je državi trebalo da plati 27 puta manje, to jest 2,2 miliona evra.

- Voli li se tako Crna Gora, gospodine Pejoviću? Iz ovog posla trebalo je da budete "dobri" nekoliko desetina miliona evra, a državi kao i uvek, dali biste mrvice - kaže Abazović, navodeći da se raduje i jedva čeka nove tužioce, te da će se videti kako su dodeljivale koncesije i kako se dolazilo do novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki